Pretučeni Eklston u reklami za Ublo satove

ŽENEVA, 7. decembra 2010. (Beta-AP) - Prvi čovek Formule jedan Berni Eklston snimio je reklamu za švajcarskog proizvođača satova Ublo (Hublot) zbog čijeg je proizvoda nedavno i opljačkan.

Razbojnici u Londonu prošlog meseca su Eklstona pretukli i uzeli mu sat i nakit ukupne vrednosti od oko 200.000 funti.

Eklston je zatim odlučio da snimi reklamu za Ublo za čije se potrebe mobilnim telefonom fotografisao sa masnicom kod oka i izgrebanog lica. Fotografije je sam prosledio marketingu švajcarske kompanije.

"Rekao je: 'Molim vas, iskoristite ovo u reklamnoj kampanji, jer želim da pokažem da sam hrabar'. Baš ima petlju taj čovek", rekao je izvršni direktor Ubloa Žan-Klod Biver agenciji Asošiejted pres.

Pored fotografije pretučenog Eklstona je i parola: "Pogledajte na šta su sve ljudi spremni zarad Ubloa". Ispod je i poruka da firma iz Ženeve "osuđuje sve vrste nasilništva i rasizma".

Biver je dodao da je njegov prijatelj Eklston fotografije dostavio besplatno i time pokazao klasičan britanski humor i prkos.

"To je i protest protiv nasilja koga se danas plašimo. Pre nekoliko godina smo mislili da se ovakve stvari dešavaju samo u Brazilu i zemljama Latinske Amerike. Ođednom se to događa i u Londonu, Parizu, svuda", istakao je Biver.

Reklama sa fotografijom Eklstona trajaće tri dana, a pojavljivaće se uglavnom u dnevniku Fajnenšel tajms.

Kompanija Ublo je zvanični snabdevač Formule jedan satovima.

Pogledajte još