Najodgovorniji političari Dragan Đilas i Ivica Dačić

BEOGRAD, 8. decembra 2010. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić su pozitivan primer komunikacije sa građanima, a negativan ministar ekonomije Mlađan Dinkić i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, pokazuju u sredu predstavljeni podaci istraživanja sajta Istinomer.

Tim Istinomera je u proteklih godinu dana analizirao 150 političara i drugih javnih ličnosti, ocenio 700 izjava, a pozitivni primeri komunikacije sa građanima i odgovorne politike su Đilas i Dačić, rekli su na konferenciji za novinare povodom godišnjice rada tog sajta, čelnici Istinomera.

Članica Savetodavnog odbora sajta Svetlana Logar rekla je da se podaci Istinomera poklapaju sa istraživanjima javnog mnenja i da je, prema poslednjem koje je rađeno u avgustu ove godine, više od 50 odsto građana reklo da odobrava rad Dačića kao ministra policije, a velika većina bi ponovo dala podršku Đilasu.

Direktorka projekta Istinomer Vukosava Crnjanski Šabović rekla je da je osnovna ideja Istinomera da promoviše odgovornost za javno izgovorenu reč i pozitivne primere na političkoj sceni. "Izjave političara su teško ocenjive. Olako daju obećanja, a ne vodi se računa da li se ispunjavaju", navela je ona.

Pogledajte još