Najodgovorniji političari Dragan Đilas i Ivica Dačić

BEOGRAD, 8. decembra 2010. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić su pozitivan primer komunikacije sa građanima, a negativne primere predstavljaju ministar ekonomije Mlađan Dinkić i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, pokazuje istraživanja sajta Istinomer.

Tim Istinomera je u proteklih godinu dana analizirao 150 političara i drugih javnih ličnosti, ocenio 700 izjava, a pozitivni primeri komunikacije sa građanima i odgovorne politike su Đilas i Dačić, rekli su na konferenciji za novinare povodom godišnjice rada tog sajta, čelnici Istinomera.

Članica Savetodavnog odbora sajta Svetlana Logar rekla je da se podaci Istinomera poklapaju sa istraživanjima javnog mnenja i da je, prema poslednjem koje je rađeno u avgustu, više od 50 odsto građana reklo da odobrava rad Dačića kao ministra policije, a velika većina bi ponovo dala podršku Đilasu.

Glavni i odgovorni urednik sajta Zvonko Ninkov kazao je da negativnih primera loše komunikacije sa građanima ima mnogo više nego pozitivnih. On je kao negativnije primere naveo ministra za infrastrukturu Mrkonjića i ministra ekonomije i regionalnog razvoja Dinkića.

"Ministar za infrastrukturu često sam sebi zadaje rokove, a često se ispostavi da ti rokovi ne mogu da se ispune. Ministar Dinkić je rekorder u broju datih obećanja, koja su 'pretežno neispunjena'", naveo je on. Kako je dodao, ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, i pored dosledne politike, često "stvarnost demantuje", pa se ispostavlja da njegove izjave nisu tačne.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.