Strašne priče braće Grim

Predstava za decu po motivima bajki braće Grim u režiji Mika Gordona.
Braća Jakov i Vilhelm Grim sakupili su i napisali najpopularnije i najčuvenije zbirke narodnih bajki na svetu. Oni su bili stručnjaci da predstave samo najbitnije informacije koje omogućuju da se priča ispriča. Verovali su u moć mašte i bili svesni koliko je važno da se deca suoče sa stvarnošću življenja.

Sudeći po dramatizaciji koja je pred nama, "Strašne priče braće Grim" dobiće savim novo scensko tumačenje u režiji Mika Gordona. Ispričane kroz dramsko-prozno-poetsku vizuru, bajke "Ivica i Marica", "Zlatna guska", "Pepeljuga", "Miš, ptica i kobasica", "Baš-čelik" i "Čarobni stočić", oslobođene suvišne dramatičnosti i narativnosti, deluju jednostavno i pogodno za laku i maštovitu scensku igru. Ova nova dramska forma poslužiće samom reditelju da u praznom prostoru, koristeći sve mogućnosti postmodernističkog pozorišta, sve postojeće vrste i žanrove, metode i tehnike, ostvari svoje uzbudljivo, maštovito i originalno pozorište. 
Scenografija: Igor Vasiljev
Kostimografija: Maja Mirković
Kompozitor: Igor Gostuški
Asistent reditelja: Ivan Baletić*
Asistenti scenografa: Jovana Obradović i Marija Jocić

Mik Gordon je umetnički direktor Pozorišta On. Bio je pomoćnik direktora u Kraljevskom nacionalnom pozorištu od 2001. do 2003. godine i direktor Transformacione sezone u istom pozorištu. Pre toga, bio je umetnički direktor londonskog pozorišta "Gejt". Studirao je savremenu istoriju na Univerzitetu Oksford i pozorišnu režiju sa Piterom Brukom u Francuskoj i Londonu. Među nagradama koje je osvojio su nagrada Kruga kritičara i nagrada Pitera Bruka za najistaknutije pozorište.

Pogledajte još