Dragana Ognjenović

Revijom "Softver" Dragane Ognjenović u "Porše salonu" svečano zatvoren "22. Beck's Fashion Week".

Najnovija kolekcija "Softver" na tržištu se prvi put pojavila 2002. godine. Radi se u malim količinama, pojavljuje se svakog meseca dok novi modeli svakodnevno stižu u radnje. Neki komadi odeće nikada se ni ne pojave u prodaji. Modeli su od prirodnih tkanina i uključuju ženske, muške i dečje odevne predmete.

Crna boja, koja je oduvek bila prepoznatljiva za Draganu, i ovog puta poslužila je kao osnov, ali nas je iznenadila minimalnim dodacima roze, maslinasto zelene, bele i sive. Garderoba koja je u celosti nosiva sadrži šortseve, tunike, balon-suknje, mantile i top haljine. Mnogi modeli imaju neobrađene i krivo sečene ivice, što im daje poseban šmek i mogućnost da se nose i preko dana.

Ovo je brza i jednostavna kolekcija, a namenjena je ženi koja nije opterećena drugima i koja pre svega hoće da ugodi sebi.

Poznata po neuobičajenim mestima na kojima prikazuje svoje modele, Dragana Ognjenović se ovog puta opredelila za velelepni salon automobila. Tako su skupoceni četvorotočkaši morali nekoliko sati da provedu napolju, kako bi ustupili prostor lepoticama i mnogobrojnim gostima. Zanimljivo je da jedna od naših najznačajnijih kreatorki, koja je imala uspešne nastupe na njujorškim nedeljama mode, gde se prvi put zvanično predstavio neko od srpskih modnih dizajnera, na svojim revijama ne okuplja estradu i takozvani džet-set.

Dragana je svečano otvorila prvi beogradski "Fashion Week", a simbolično je zatvorila i ovaj, "22. Back's Fashion Week".

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još