SRODNE DUŠE HOROSKOPA: Koji znaci su vaši idealni partneri?

Ljubav nekad deluje na misteriozne načine ili jednostavno u skladu sa zvezdama.

Određeni horoskopski znakovi kompatibilniji su s drugim. Ako vas zanima koji znak odgovara vašem znaku i koji bi to znak bio najidealniji za vašeg partnetra, astrologija bi mogla mogla da vam pomogne u tome.

Ovan

Najviše mu odgovaraju: Lav, Strelac.

Potreba Ovnova za avanturama najbolje će ih povezati s Lavovima i Strelčevima, drugim vatrenim horoskopskim znakovima, koji razumeju vatreni temperament Ovnova. Vaga je, s druge strane, potpuno suprotan znak od Ovna, a i ostali vazdušni znakovi koje karakteriše komunikativnost, frustriraju Ovna, koji ne voli puno da govori, već da radi. U vezama, Ovnovi se plaše gubitka nezavisnosti.

Bik

Najviše mu odgovaraju: Devica, Jarac, Vaga.

Bik, koji je uvek otvoren za lepotu, dobar ukus i udobnost, najbolje će se slagati sa zemljanim znakovima, Devicom i Jarcem, koji se takođe prepuštaju uživanju. Vaga i Bik, kojima vlada Venera, dobar su spoj za deljenje strasti prema umetnosti. Bikovi, koji se dosta oslanjaju na sebe, katkad se boje vezivanja za nekoga.

Blizanci

Najviše im odgovaraju: Vaga, Vodolija i Lav.

Blizancima će jako odgovarati drugi vazdušni znakovi – Vage i Vodolije, koji mogu da isprate njihove intelektualne poduhvate i da sev prepuste njihovoj ljubavi prema dobrom razgovoru. Blizanci se odlično slažu i s Lavovima, ali ne i s vodenim znakovima – Ribama, Škorpijama i Rakovima, koji više žele da ostvare duboku fizičku i emotivnu vezu.

Rak

Najviše mu odgovaraju: Ribe, Rak, Škorpija.

Prema Rakovima bi trebalo da se odnosite s velikim oprezom jer su jako osetljivi i najlakše ih je povrediti, a mnogi drugi znakovi previše su grubi za nežnu dušu Raka. Rakovi se dobro uklapaju s preostalim vodenim znakovima, posebno s maštovitim i ljubavlju ispunjenim Ribama koje se neće ustručavati da zaplaču i saosećaju s Rakom. Jarac, koji je suprotnost Raku, može da mu pruži podršku, sigurnost i oslonac, ali ne spada u partnere s puno empatije.

Lav

Najviše mu odgovaraju: Ovan, Strelac.

Lav uživa u zamisli kako ga svi vole, ali ne može svako da se nosi s vatrenom prirodom Lava. Lavovi se dobro slažu s Ovnovima i Strelčevima, ostalim vatrenim znakovima, koji su podednako vatreni i neustrašivi, i ne ustručavaju se da pruže iskrenu povratnu informaciju koja je Lavovima potrebna. Lavovi istovremeno inspirišu sve druge, ali i uzimaju drugima previše energije. Partnerstvo dva Lava predstavlja stalnu borbu za "krunu".

Devica

Najviše im odgovaraju: Jarac, Bik.

Device ne tolerišu dramu i ljubav pokazuju postupcima. Njihova praktična priroda dobro se podudara sa znakovima koji ne unose dramu, kao što su ostali zemljani znakovi, Jarac i Bik. Oni traže partnere koji će raditi podjednako naporno, iako niko ne radi više od Device. Vatreni znakovi mogu da začine život Device, ali njihova nepredvidivost i manjak obraćanja pažnje na detalje mogu Devicu da učine nervoznom.

Vaga

Najviše im odgovaraju: Blizanci, Vodolija.

Vage se s gotovo svima dobro slažu jer su veoma prilagodljive svim horoskopskim znakovima. Ovaj društveni i intelektualni znak uživa u društvu brbljivih Blizanaca i inovativnih Vodolija. Vaga želi pametnog, staloženog i atraktivnog partnera, tako da znakovi koji su emotivno nestabilni poput Raka i Škorpije predstavljaju rizik. Vatreni znakovi – Ovan, Lav i Strelac su Vagama dobar izvor inspiracije. Vage imaju averziju prema konfliktima i plaše se narušavanja mira.

Škorpija

Najviše im odgovaraju: Rak, Ribe, Jarac, Bik.

Škorpija nikada nije zadovoljna površinskom slikom i uvek se trudi da zagrebe ispod površine. S jakim seksualnim i emocionalnim nagonom, Škorpiji je potreban neko sa željom i izdržljivošću. Dobro se uklapa s vodenim znakovima, Rakovima i Ribama, koji razumeju njihovu posebnu vrstu ljubavi u kojoj se rađaju duboki osećaji i razumeju se na mnogo različitih načina. Škorpija je jako posvećena i verovatno bi se osećala izdato ako bi pored sebe imala poletne Blizance ili lutalice Strelčeve. Jarčevi i Bikovi mogu da se pokažu kao fantastični ljubavnici.

Strelac

Najviše im odgovaraju: Ovan, Lav, Blizanci.

Strelčevi su lutalice. Vole slobodu i uvek se okreću prema sledećoj najboljoj stvari. Drugi vatreni znakovi – Ovan i Lav, mogu da ih isprate u toj potrazi, deleći s njima zanos i strast za životom. Ne zaboravite – nisu svi koji lutaju ujedno i izgubljeni. Strelac ne može da podnese partnera koji želi da ga kontroliše, promeni ili popravi kao što su Škorpija, Devica ili Jarac. Strelcu je potreban neko ko će s njim istraživati i zabavljati se, poput Blizanaca i Ovna. Strelca je teško obuzdati, kako fizički, tako i mentalno.

Jarac

Najviše mu odgovaraju: Bik, Devica, Rak.

Jarac se dobro slaže sa svima koji život shvataju ozbiljno i žele da napreduju. Bik je najbolji kandidat, ali Devica takođe inspiriše Jarca radnom etikom. Lav, s druge strane, inspiriše Jarca kako bi preuzeo rizike, ali ga istovremeno i plaši. Rak i Jarac se dopunjuju jer dele tradicionalne poglede na romantiku i porodicu. Jarčevi, koji su vrlo odgovorni, ne trpe impulsivne Ovnove i egocentrične Lavove.

Vodolija

Najviše im odgovaraju: Vaga, Blizanci, Ovan, Strelac i Lav.

Vodolija ne trpi ograničenja ili zabrane, tako da najbolje funkcioniše s partnerima koji su otvorenog uma poput Vage i Blizanaca. Ovan i Strelac takođe mogu da motivišu Vodoliju da ih sledi u njihovim savršenim idejama. Vodeni znakovi emotivno guše Vodoliju, koja voli i određenu distancu kada je u pitanju intimnost.

Ribe

Najviše im odgovaraju: Rak, Škorpija.

Potreba Riba za emotivnom kompatibilnošću znači da će srodne duše pronaći u Raku ili Škorpiji, vodenim znakovima koji razumeju njihove emocionalne potrebe i lako mogu da ih ispune. Devica je suprotan znak od Riba, i iako će zemljani znakovi osigurati stabilnost Ribama, takođe mogu da učine da se osete usamljeno ili tužno zbog svoje nesposobnosti da izraze duboke emocije. Ribe su veoma osetljive na energiju oko sebe, a vatrene znakove – Ovnove, Lavove i Strelčeve vrlo teško mogu da prihvate.

Izvor: Super žena/Index.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još