Džejms Franko snima film o Salu Mineu

0

LOS ANĐELES, 9. decembra 2010. (Beta) – Američki glumac Džejms Franko dobitnik Zlatnog globusa za ulogu Džejmsa Dina u TV filmu iz 2001, otkupio je prava na biografiju Sala Minea, tajanstvenog glumca koji je igrao sa Džejmsom Dino u klasiku "Buntovnik bez razloga" iz 1955.

LOS ANĐELES, 9. decembra 2010. (Beta) – Američki glumac Džejms Franko dobitnik Zlatnog globusa za ulogu Džejmsa Dina u TV filmu iz 2001, otkupio je prava na biografiju Sala Minea, tajanstvenog glumca koji je igrao sa Džejmsom Dino u klasiku “Buntovnik bez razloga” iz 1955.

Sal Mineo je vodio razuzdan život i bio najmlađi glumac koji je bio nominovan za Oskara za epizodnu ulogu u “Buntovniku bez razloga”. Ubijen je u 38. godini.

U njegovoj biografiji čiji je autor umetnik i fotograf Majkl Greg Miko objavljenoj u novembru, detaljno se opisuje Mineov uspon ka slavi, zahvaljujući filmovima “Buntovnik bez razloga” i “Egzodus” iz 1969. Takođe se govori o njegovoj konfuznoj seksualnosti, prijateljstvu sa Džejmsom Dinom i Natali Vud kao i smrti 1976. u Holivudu gde ga ubio momak koji je isporučivao picu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.