Marija Jovanovski novo lice Fabrike

Finalistkinja manifestacije Style New Model 2010. u organizaciji modne agencije "Fabrike" je Marija Jovanovski, koja će potpisati ugovor sa modnom agencijom“ STUDIO KLRP“ i započeti karijeru u Parizu.

Marija Jovanovski je pobednica, posle tri kruga kastinga u gradovima širom Srbije, a u finale je ušlo deset devojaka. Po glasovima žirija modnih kreatora finalistkinja, koja ima najveće šanse da uspe na modnim pistama je Nina Marinković.

Pobednice je odabrao žiri u sastavu, Vesna Mandić-vlasnik i direktor modne agencije“ Fabrika“, Marina Galilović ispred MacCann Erickson Group-a, Iris Minier-predsednik žirija ispred Pariske modne agencije „ STUDIO KLRP“, Verica Rakočević-modni kreator, Dragana Ognjenović-modni kreator i Danijela Bender-direktor kompanije RADIX i Vladimir Stojanović-kreator.

Finalistkinje su se predstavile u modnoj obući kompanije Tigar- Maniera i kolekciji Software Dragane Ognjenović.
Tokom programa je održana revija kreatorke Viktorije Džimrevski, koju su nosila nova lica agencije “Fabrika”, učesnice prethodnih finala.

U okviru kampanje “ Povratak Life Style”, gde se agencija ”Fabrika”, zalaže za povratak pravih sistema vrednosti i kroz svoje manifestacije skreće pažnju medija na mlade talente, za mlade talente, koji dobijaju godišnju stipendiju, su proglašeni:

-iz oblasti nauke: Teodor fon Burg, sedamnaestogodišnji matematičar, dobitnik 15 medalja na matematičkim olimpijadama, od toga šest zlatnih.

-iz oblasti kulture: Milica Pašić, studentkinja četvrte godine instrumenta na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, ostvarila vrlo zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni, među kojima su osvojene prve nagrade na internacionalnim konkursima u Beogradu, Sarajevu i u Parizu.

-iz oblasti sporta: Aleksandar Kukolj, devetnaestogodišnji džudista, osvojio mnogobrojne medalje na međunarodnim takmičenjima, od kojih je poslednja srebrna medalja na Evropskom prvenstvu za juniore u Sofiji.

Treću godinu za redom modna agencija “ Fabrika” proglašava ličnosti od stila, koje svojim načinom života treba da budu uzor mladim ljudima. Birane po tome, koliko truda su uložili da bi bili uspešni u poslu kojm se bave, ove godine za ličnosti od stila su proglašeni:

U kategoriji Muškarac od stila-Slavimir Stojanović, dizajner
U kategoriji Žena od stila- Milica Tomić, umetnica
U kategoriji Ličnost od stila- Lena Kovačević, pevačica i kompozitor

Pogledajte još