Premijera komada Tri sestre u Bitef teatru

0

BEOGRAD, 9. decembra 2010. (Beta) – Predstava "Tri sestre" Antona Čehova, u režiji Ivane Vujić, premijerno će biti izvedena 21. decembra u "Bitef teatru", najavljeno je iz tog beogradskog pozorišta.

BEOGRAD, 9. decembra 2010. (Beta) – Predstava “Tri sestre” Antona Čehova, u režiji Ivane Vujić, premijerno će biti izvedena 21. decembra u “Bitef teatru”, najavljeno je iz tog beogradskog pozorišta.

Predstava je inspirisana Čehovljevim komadom, ali i njegovim pismima jer, kako je navela rediteljka, svaki dramski tekst tog pisca govori o njemu samom.

“U dugom pozorišnom radu nikada nisam radila Čehova. Uvek mi se činilo da nemam dovoljno moći da njegovu jednostavnost i nežnost, a i istovremenu surovost, prikažem. Moj život je svojim daljim razvojem učinio da mi ta surovost i nežnost budu mnogo bliže. I onda sam rešila da nešto uradim”, napisala je Vujićeva povodom predstave.

Uloge tri sestre tumače Ružica Sokić, Branka Petrić i Rada Đuričin, dok se u ulozi samog Čehova u predstavi pojavljuju Mirko Babić i Konstantin Bunuševac. U predstavi igraju i Dunja Mahorčić i Gorjana Stoiljković.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.