GORAN BOGDAN U GLAVNOJ ULOZI: Počinje snimanje filma o životu Tome Zdravkovića

O Tomi Zdravkoviću, legendi narodne muzike, prepričavaju se brojne priče i pevaju još lepše pesme, a Željko Joksimović odlučio je da sve to sumira u jedan film o pravom boemu.

Naime, Željko Joksimović privodi kraju pripreme za snimanje svog filmskog prvenca i TV serije "Toma" o Tomi Zdravkoviću. Velikog boema i pevača igraće hrvatski glumac Goran Bogdan.

Biografska drama planirano je da se snima na proleće, a prikazaće, između ostalog, tragičan život umetnika, njegove velike ljubavi, a jedna od junaka je i Silvana Armenulić, navodi "Kurir".

Ko će igrati Tomu Zdravkovića bio je jedan od najvećih problema članovima ekipe. Pronaći osobu koja će najbolje dočarati boemsku dušu kakva je bila Tomina, nije bilo jednostavno.

Mesecima je trajala potraga za glumcem koji bi mogao da igra Tomu. U narednim danima biće objavljeno da je ulogu dobio Goran Bogdan. On može na pravi način da prikaže jednu takvu ličnost kao što je bio Zdravković. Toma je imao teško detinjstvo, živeo je burno kao što je i opisao i u svojim pesmama – objašnjava sagovornik blizak produkciji.

Joksimović i njegovi saradnici još traže glumicu koja će igrati Silvanu Armenulić.

- Za Silvanu konkuriše nekoliko glumica, a možda na kraju tu ulogu odigra i neka pevačica. Kasting je i dalje u toku i autori su na mukama. Željko jedva čeka da krene snimanje filma, na kome je radio gotovo godinu i po dana. On sam se neće oprobati kao glumac - zaključuje sagovornik.

Inače, jedan od najvećih boema ženio se nekoliko puta, a smirio se kraj supruge Gordane, koja je u izjavama za medije isticala da je ponosna što su Željko Joksimović i njegov menadžer Bane Obradović odlučili da snime film o njenom suprugu.

- To će biti izvanredan projekat. Ja neću da glumim, ali ću svakako da pomognem u vezi s anegdotama. Reditelju ću da ustupim Tomina odela koja je nosio, a ako budu želeli, scene mogu da se snime i u našoj kući - rekla je Gordana.

Bard narodne muzike Toma Zdravković imao je dve velike neuzvraćene ljubavi kojima je napisao nezaboravne pesme. Numeru "Danka" posvetio je voditeljki Danki Novović, a "Ljiljanu" glumici Ljilji Blagojević.

Željko Joksimović, paralelno sa filmom "Toma", priprema još jedan film. Kantautor će raditi muziku za dramu "Srpski Mančester", koju režira Petar Ristovski. U filmu o Leskovcu glavne uloge tumače Sloboda Mićalović, Viktor Savić i Andrija Kuzmanović.

Izvor: Hellomagazin.rs
Foto: bogdangoranbogdan/Instagram

Pogledajte još