Prosinečki novi trener Zvezde

BEOGRAD, 9. decembra 2010. (Beta) - Bivši fudbaler Crvene zvezde, član šampionske generacije iz 1991. godine, Robert Prosinečki od
novi je trener tog kluba, sa kojim je potpisao dvoipogodišnji ugovor.

Upravni odbor Crvene zvezde je na današnjoj sednici jednoglasno odlučio da Prosinečki preuzme ekipu.

"Daću sve od sebe da u Crvenoj zvezdi kao trener uspem kao što sam uspeo kao igrač. Radiću pošteno, najbolje što mogu. Imam viziju Zvezde, koja može samo da pobeđuje", rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prosinečki je ocenio da je Crvena zvezda najbolji klub u regionu i najavio da će crveno-beli igrati napadački fudbal.

"Zvezda zaslužuje titule. Gledao sam nekoliko utakmica, nisam dovoljno upoznat sa timom, ali imam cele pripreme pred sobom, da upoznam igrače, a i oni moje metode. Igraćemo napadački fudbal, onako kako Zvezda treba da igra, da dominiramo u svim segmentima, da igramo kao što smo nekada igrali", rekao je on.

"Da ne mislim da neću imati uspeha, ne bih se ni prihvatio ovog posla. I kao igrač sam bio veliki optimista, a i sada sam", dodao je Prosinečki, koji još nije odlučio ko će biti u njegovom stručnom štabu.

Prosinečki je radio četiri godine kao savetnik u reprezentaciji Hrvatske. On je rekao da mu je koristila saradnja sa selektorom Slavenom Bilićem.(old_image)

"Rad u hrvatskoj reprezentaciji će mi pomoći. Imali smo jako dobre rezultate, igrali moderan i lep fudbal. Igrali smo na EP, a imamo dobre šanse da to i drugi put učinimo", rekao je on.

Prosinečki je izrazio uverenje da će Zvezda uspeti da nadoknadi pet bodova zaostatka za vodećim Partizanom.

"Gledao sam Partizan ove sezone u Ligi šampiona, stvarno su dobra ekipa. U ovom trenutku su prvi, ali verujem da sa ovim što imamo, možemo da ih stignemo", rekao je on.

Bivši reprezentativac Hrvatske rekao je da je gledao novo pojačanje Evandra Goebela i da je svaki pravi igrač dobrodošao u svakom klubu i da će razgovarati sa upravom o prelaznom roku.

Na veoma posećenoj konferenciji za novinare, na kojoj je bilo predstavnika sprskih, hrvatskih, ali i stranih medija, Prosinečki je rekao i da je dobio punu podršku bivših igrača za novi posao.

"U Hrvatskoj sam imao punu podršku svih bivših saigrača. Siguran sam da neki i dalje ne veruju da su mi pružili podršku, što dokazuje koliko je ovo velika stvar. Ovde sam došao sa mnogo emocija, koje su sasvim drugačije nego kada sam dolazio kao igrač u Zvezdu", dodao je on.

Pogledajte još