Partizan izgubio u Tel Avivu

TEL AVIV, 9. decembra 2010. (Beta) - Košarkaši Partizana izgubili su u Tel Avivu od Makabija sa 62:76 (11:23, 13:19, 16:18, 22:16), u utakmici osmog kola Grupe A u Evroligi.

Partizan sada ima učinak od po četiri pobede i poraza, dok je Makabi sa sedam pobeda prvi u Grupi A i sa te pozicije će u Top 16 fazu.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Džejms Gist sa 14 poena i pet skokova, 13 je postigao Kurtis Džerels, dok je Jaka Klobučar dodao 11 poena.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Lior Eliahu sa 16 poena, uz šut za dva poena 8/8, Džeremi Pargo ubacio je 14, a poen manje postigao je Čak Eidson, koji je imao i devet skokova.

U sledećem, pretposlednjem kolu Partizan će 15. decembra igrati u Beogradu protiv Prokoma, dok će dan kasnije Makabi biti domaćin Himkiju.

Partizan nije pružio veći otpor Makabiju u želji da se približi plasmanu u fazu Top 16. Makabi je već u prvoj četvrtini stekao veliku prednost i lako je održavao do kraja meča.

Izraelska ekipa je već na početku meča stekla osetniju prednost, 11:2, a ona je u jednom trenutku došla i do 14 poena - 23:9. Makabi nije toliko dobro igrao koliko je koristio slabu igru Partizana, koji je na parketu delovao kao da nema energije.

Igrači tima iz Tel Aviva često su imali priliku da postižu lake poene, kao i da neometano beleže ofanzivne skokove. Napad Partizana delovao je statično, a odbrana bledo. Crno-beli su, ipak, krajem prve i početkom druge četvrtine napravili seriju od 8:0 i prišli do 23:17.

(old_image)Partizan je bio u naletu i uspeo je za trenutak da ućutka arenu Nokija pošto su Gist i Nejtan Džavai atraktivno blokirali najkrupnijeg centra Evrolige, Sofoklisa Skorcijanitisa.

Nalet Partizana nije dugo potrajao, pošto su Skorcijanitis i Pargo trgnuli svoj tim, a tada je igra dobila izgled koji je imala u prvoj četvrtini - Makabi je igrao, a gosti su pokušavali da pariraju.

Partizan je u prvoj četvrtini promašio četiri penala, a do poluvremena i pet. Šut za tri poena imao je 1/9 i osam izgubljenih lopti, od čega su samo dve bile ukradene, a ostalo su bila pogrešna dodavanja u napadu. Makabi je takodje za tri poena šutirao 1/9, ali je za dva imao 60 odsto uspešnosti i samo tri izgubljene lopte.

Eilahu, Pargo i Eidson poenima su održavali prednost.

Drugo poluvreme nije donelo promenu, već je razlika na terenu postal još očiglednija. Makabi je u trećoj četvrtini vodio sa čak 27 poena prednosti - 55:28. Igrači Partizana promašivali su iz igre, dok je Makabi osvajao lopte i pogadjao.

Crno-beli su poslednji pokušaj preokreta imali na kraju treće i početku četvrte četvrtine, kada su od zaostatka 58:30 pred kraj treće deonice došli do 60:43 na početku poslednje. To je, medjutim, bio kraj nadanja za Beogradjane, pošto su Skorcijanidis i Dejvid Blu poenima i Eidson jednom ukradenom loptom zaustavili Partizan.

Crno-beli su do kraja utakmice poenima Gista, Džerelsa i Klobučara uspeli da ublaže poraz.

Rezultati utakmica osmog kola Evrolige:

Grupa A:

Makabi - Partizan 76:62
Prokom - Žalgiris 69:72
Kaha Laboral - Himki 89:81

Grupa B:

Unikaha - Olimpijakos 76:74
Real Madrid - Roma 72:50

Šarlroa - Bamber 75:61

Grupa C:

Lijetuvos Ritas - Šole 92:80
Fenerbahče - Barselona 69:75
Cibona - Sijena 66:82

Grupa D:

Panatinaikos - Olimpija 95:88
CSKA Moskva - Valensija 73:63
Milano - Efes Pilsen 84:70

Pogledajte još