Srbija izgubila od Španije

BEOGRAD, 9. decembra 2010. (Beta) - Ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je u Alborgu od Španije sa 23:26 (9:14), u utakmici drugog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj i umanjila šanse za plasman u drugu fazu.

To je drugi poraz Srbije u Grupi A, a prva pobeda Španije. U drugu fazu će tri ekipe iz grupe, a izabranice Duška Milića su poslednje, bez bodova.

U sledećem kolu reprezentacija Srbije igra protiv Rumunije.

U ekipi Srbije Sanja Damnjanović i Andrea Lekić postigle su po pet golova.

Reprezentacija Srbije je na početku utakmice povela golom Biljane Balać, ali su Španjolke brzo uspostavile kontrolu i polako uvećavale prednost.

Prvo je Karla Alberto sa dva vezana gola donela Španiji prednost od 8:4, posle loše igre Srbije sa igračem više, da bi posle dva vezana gola Nere Pene, "crvena furija" u 24. minutu povela sa šest golova prednosti (11:5).

Srbija je u završnici uspela da iskoristi lošu igru Španije, koja osam minuta nije postigla gol, i uglavnom zahvaljujući Damnjanovićevoj smanji na 11:9. Medjutim, Španjolke su, posle grešaka rukometašica Srbije, do kraja poluvremena vratile veliku prednost (14:9).

Pet golova prednosti na početku drugog dela igre Španiji je donela Karmen Martin, ali su izabranice Duška Milića serijom od 3:0 uspele da se primaknu na 12:15.

Posle mnogo bolje igre u napadu Srbija je preko raspoložene Damnjanović u 38. minutu došla na 14:16, a golom Jelene Nišavić
stigla i na gol zaostatka (17:18). Ali, Španjolke su popravile igru i uz odlične odbrane Kristine Gonzales sprečile preokret i ponovo stekle prednost (22:18).

Srbija je u 52. minutu ponovo došla na gol zaostatka (21:22), ali je Španija odbila i te napade i ostvarila prvu pobedu na turniru.

U drugoj utakmici Grupe A večeras igraju Danska i Ruminija, ekipe koje su u prvom kolu ostvarile pobede.

Pogledajte još