Četvrti čovek

Srpski triler "Četvrti čovek", reditelja Dejana Zečevića, premijerno otvorio ovogodišnju petnaestu po redu "L'Oreal Pariz sinemaniju" 

Ako ste ljubitelj Rokija, Ramba ili Džekija Čena, onda je ovo vrhunsko filmsko ostvarenje upravo za vas. Nosioci uzbudljive priče su Nikola Kojo i Marija Karan. Snimanje je trajalo devet nedelja, a odvijalo se na više od 84 lokacija. 

"Četvrti čovek" odigrava se u paralelnom svetu tajnih službi, a u središtu pažnje je čovek (Nikola Kojo) koji se posle dva meseca budi iz kome. Pati od amnezije i pokušava da sklopi kockice svog identiteta. Saznaje da je imao ženu i sina, koji su ubijeni kada je on ranjen. Pukovnik (Bogdan Diklić), koji tvrdi da mu je najbolji prijatelj, otkriva mu da je major vojno-bezbednosne agencije. U njegov život  ubrzo se upliće i inspektor (Dragan Petrović Pele), koji tvrdi da poseduje informacije o smrti njegove porodice. Major izlazi iz bolnice, u nadi da će se vratiti normalnom životu. Međutim, suočava se s prazninom i beznađem, a jedina šansa da ponovo dođe do sopstvenog identiteta jeste da se upusti u igru koju mu nudi inspektor. U međuvremenu sreće Teodoru (Mariju Karan), nekadašnju ljubavnicu. Ne seća je se, ali ona jedina prepoznaje u njemu novog čoveka... 

Svoj filmski debi ima prepoznatljivo lice jutarnjeg programa nacionalne televizije - Jovana Janković, koja glumi reporterku na opasnom zadatku. Jovana u stilu novinarke CNN-a izveštava s lica mesta, gde sve vrvi od akcije i policajaca.

U napetom trileru koji zadire u svakodnevicu, traume i zablude, reditelj filmova "Mala noćna muzika", "TT sindrom” i “Kupi mi Eliota”, angažovao je i helikopterske i antiterorističke jedinice MUP-a u bravuroznim akcijama potere za četvrtim čovekom. Dejan Zečević ne smatra da je ovo film koji će dati odgovor na neko pitanje već drama koja govori o životu koji nas okružuje.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još