DANI IDU, IDEM I JA: Marina Tucaković otkrila istinu o teškoj bolesti sa kojom se suočava

Marina Tucaković redovno odlazi na hemoterapije i bori se sa rakom, a sada muku muči i sa jakom upalom pluća. Najpoznatiji tekstopisac u Srbiji govori za "Hit" o svom zdravstvenom stanju i poručuje da joj je najbitnije da sačuva živu glavu na ramenima.

- Dani idu, idem i ja... Moja želja za ovu godinu jeste da budem živa i zdrava. Sada sam zakačila i neku tešku upalu pluća, ali biće bolje, nadam se... - kaže Marina i priznaje da joj teško pada borba sa opakom bolešću.

- Ne razmišljam o raku, ali se nekad baš iznerviram. Po prirodi sam nervčik, pa mi se desi da mi sve bude teško, a ja teška i neraspoložena. Nervozna sam, ali šta ću, takva sam - iskrena je Marina.

Marina priča šta je sve pila od kada se teško razbolela.

- Kada sam dobila rak, davali su mi ulje Svetog Nektarija. Mazali su me njim po čelu. Ma, nema šta nisam koristila. Moram često kod kardiologa i endokrinologa. Primam i infuziju i uzimam neke vitamine. Popila sam brdo antibiotika i organizam mi je preopterećen lekovima. Pored svega toga, sada imam novu, dodatnu terapiju. Daju mi i neku specijalnu injekciju. Veruj mi da antibiotici teže padaju od hemoterapije - iskrena je Tucakovićeva.

- Ne osećam se dobro. Imam vrtoglavicu i mučninu. Dobila sam novu terapiju. To je nešto novo u Srbiji, a svuda se u svetu već koristi. Reč je o injekciji koja se prima jednom mesečno, a uzimaju se i neke tablete. Videćemo, svi kažu da je to dobro. Za sada mi to obara leukocite, stalno moram da kontrolišem krvnu sliku - kaže Tucakovićeva.

Autorka brojnih hitova kaže da sluša savete lekara, ali da nikako ne može da se odrekne svog najvećeg poroka - cigareta.

- Duvan nisam ostavila ni sada kad imam upalu pluća. Doktor mi stalno priča da treba to da batalim, ali ja ne mogu. To je jedini porok koji imam i nema šanse da ga se rešim. Smanjila sam broj cigareta u toku dana, a i to je bitno. Jedem dosta voća i povrća i pijem sokove od aronije i cvekle - priča Marina, kojoj je pre dve godine otkriven rak dojke. Tucakovićeva kaže da joj je žao što je u početku ignorisala bolest.

- Mislila sam da neću više biti kao pre, da ću morati da promenim život iz korena. Plašila sam se bolnice, lekova.. To je u suštini najveći otpor koji čovek pruža kada sazna da je teško bolestan. Greše sví koji razmišljaju na taj način. Ne treba tako da se gleda na bolest, ja sam najgori i najbolji primer za to - rekla je Marina.

Izvor: Kurir.rs
Foto: marina.tucakovic/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.