fbpx

Kuća na jezeru

Osećajući da je vreme za promenu, na zimu 2006. doktorka Kejt Forester (SANDRA BULOK) napušta posao u maloj ordinaciji u predgrađu i odlazi u veliku čikašku bolnicu. Teško joj je da ostavi jednu stvar, a to je prelepa kuća koju je iznajmljivala, prostran dom s velikim prozorima koji gledaju na mirno jezero.
Polazeći u grad, Kejt ostavlja poruku u sandučetu za sledećeg stanara kuće na jezeru, moleći ga da joj prosledi poštu i primećujući da su neobjašnjivi otisci šapa kraj ulaznih vrata bili tu kada se ona uselila.
Ali kada sledeći stanar stigne, nalazi sasvim drugačiju sliku. Aleks Vajler (KIANU RIVS), talentovani ali frustrirani arhitekta koji radi na obližnjem gradilištu, nalazi kuću zapuštenu: prašnjavu, prljavu, zaraslu u korov. A od otisaka šapa ni traga.
Kuća za Aleksa ima posebno značenje. U srećnije vreme sagradio ju je njegov otac (KRISTOFER PLAMER), renomirani arhitekta kome je profesionalni ugled bio važniji od porodice. Aleks ovde oseća mir i obavezuje se da će obnoviti kuću. Zanemaruje Kejtinu poruku sve dok, nekoliko dana kasnije, dok je farbao oronulo pristanište, pas lutalica ne pretrči preko sveže boje i ostavi otiske šapa tačno tamo gde je ona rekla da će biti.
Zbunjen, Aleks uzvraća porukom u kojoj kaže da kuća nije imala stanara pre njega i pita se kako je mogla da zna za psa. Kejt misli da se on šali i piše odgovor.
Dok Kejt i Aleks nastavljaju da se dopisuju preko poštanskog sandučeta kuće na jezeru, shvataju da, iako je nemoguće i neverovatno, žive razdvojeni dve godine, svako u trenutku svog života kada se bore sa razočaranjem i pokušavaju da počnu ispočetka. Dopisivanjem oni jedno drugom otkrivaju sve više o sebi – svoje tajne sumnje i snove, i konačno shvataju da se zaljubljuju.
Odlučni da premoste daljinu koja ih deli i razotkriju misteriju, oni prkose sudbini dogovarajući sastanak. Ali, pokušavajući da povežu svoja dva odvojena sveta, rizikuju da izgube jedno drugo zauvek.
Sandra Bulok i Kianu Rivs su ponovo zajedno na ekranu, po prvi put od 1994. i blokbastera "Brzina", u ovoj romantičnoj drami, Pulicerovom nagradom ovenčanog, pisca Dejvida Oberna – "Kuća na jezeru".

Specijalni dodatak :
>>> flash prezentacija sa trejlerom!!!

 

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.