Novi Sad za početnike: Prva interaktivna radionica i dečija predstava povodom Dana Grada

Kompanija Color Media Communications u saradnji sa UGRIP-om pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada organizuje interaktivne radionice, a mladi Novosađani čija obuka je već počela u sklopu konkursa „Novi Sad za početnike“, će zainteresovanim građanima i turistima, nakon obraćanja licenciranog turističkog vodiča, kroz pozorišnu predstavu prikazivati istoriju Novog Sada.

Oko šezdesetoro dece proći će obuke i radionice, kako bi na što bolji način prezentovali istoriju Novog Sada, a sve kroz igrokaze i scenski dijalog. Poslednjih nekoliko dana, prva grupa mladih Novosađana već se intenzivno obučava kako bi na Dan Grada Novog Sada, u subotu, 1. februara, sve zainteresovane građane mogla da provede kroz centar grada, s početkom u 15 časova.

Naime, mladi uzrasta od 12 do 16 godina koji su se prijavili i ušli u uži izbor za obuku u okviru ciklusa „Novi Sad za početnike“, zajedno sa Leonom Šurbanovićem, predsednikom UGRIP-a (Urbana gerila, ratnici iz podzemlja), intenzivno rade na obuci na srpskom i engleskom jeziku.

U poslednjih nekoliko dana svi polaznici obuke učili su o istoriji Novog Sada, obilazili znamenitosti, i saznali mnogo toga novog i zanimljivog o gradu u kom žive i školuju se.

Dečija pozorišna predstava i radionica je besplatna, a svi zainteresovani građani koji žele da o našem gradu saznaju nešto novo uz naše mlade Novosađane mogu da se prijave na mejl: milica.savic.cpg@gmail.com

Pogledajte još