Okršaj optimista na Fejsbuku

Po uzoru na London, Mančester i druge gradove u Velikoj Britaniji, turistička agencija «Magelan» pokrenula je kampanju optimizma «Misli pozitivno» koja će trajati celu zimu.

Takmičenje za najbolju poruku optimizma počinje 10. decembra na stranici na Fejsbuku «Autobus iznenađenja za optimiste» i traje do 27. decembra, a naj-optimista će dobiti aranžman u trajanju od tri dana za doček Nove godine sa Magelanovim autobusom iznenađenja, a još tri naj-optimiste ići će u januaru na jednodnevni izlet, takođe Magelanovim autobusom iznenađenja.

Opredelili smo se da sa početkom zime počnemo i kampanju optimizma, s obzirom da je zima najdepresivniji deo godine, a time i period kada je optimizam najpotrebniji. Ideja je da na ovaj način damo doprinos širenju optimizma među građanima i da najveće pozitivce i nagradimo jer kvalitet misli utiče i na kvalitet života – obrazlaže Biljana Marčeta, inicijator kampanje i direktor turističke agencije «Magelan» iz Novog Sada.

Svi koji smatraju sebe optimistima i veruju da svoj optimizam mogu da prenesu na druge putem reči i slike, treba da naprave svoju ilustraciju optimizma uz prateći tekst i da postave na zid Fejsbuk stranice «Autobus iznenađenja za optimiste». Glasanje će se vršiti takođe na pomenutoj stranici i to

Ovo je prva faza kampanje koja traje do 27. decembra, a o nastavku kampanje javnost će biti blagovremeno informisana.

PRIJAVA

Optimizam je...
Odgovor izrazi rečima i vizuelno. Napravi poruku optimizma u JPG ili GIF formatu, odn. vizuelnu poruku ispraćenu tekstom o optimizmu. Možeš uraditi i na papiru, drvetu ili bilo kom drugom materijalu, potom fotografišeš ili skeniraš. Kada završiš, JPG ili GIF postavi na zid stranice «Autobus iznenađenja za optimiste». Ako imaš ideju za tekstualnu, ali ne i vizuelnu poruku, potraži vizuelnog kreativca u pomoć i obratno. Što pre postaviš, pre ćeš skupiti glasove.

BODOVANJE

Glasajte za poruku optimizma koja vam se najviše dopada i to klikom na opciju „like“ (ili „sviđa mi se“) na Fejsbuk stranici «Autobus iznenađenja za optimiste». Poruka optimizma koja bude imala najviše „lajkova“ biće pobednik.

Pogledajte još