Konferencija "Innovation Talk 2020." u ponedeljak u Beogradu

Druga po redu konferencija o inovacijama, „Innovation Talk 2020“, biće održana 3. februara 2020. godine u hotelu Hilton u Beogradu, sa početkom u 10.00 časova.

Tema druge konferencije „Innovation Talk“, biće investicije u startap kompanije i saradnja korporacija i startapova.

Konferenciju će otvoriti ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije, Nenad Popović i ambasadorka Izraela u Srbiji, Nj.E. Alona Fišer-Kam.

Oslanjajući se na goruću i, trenutno, najaktuelniju temu, eminentni stručnjaci inovacionog ekosistema govoriće kroz panele o:

  • Javno-privatnim partnerstvima u razvoju VC fondova i investicione zajednice,
  • Uticaju ekonomije i inovacijama za mir u regionima i društveni napredak,
  • Poziciji i statusu Srbije po pitanju startap-ova na globalnom planu,
  • O tome zašto se fondovi odlučuju za određena tržišta i kako stvoriti povoljan ambijent.

Pored toga, svi prisutni moći će da čuju nešto više o uspešnim primerima saradnje između korporacija i startap kompanija, kao i o unapređenju poslovnog ambijenta za fondove venčurnog kapitala.

Bez obzira na to što rezultati i praksa upućuju na napredovanje te saradnje, stručnjaci apostrofiraju da to nije dovoljno, jer bi industrija trebalo da bude otvorena za inovativna rešenja, koja mogu da joj donesu konkurentsku prednost na tržištu, ali bi bila spremna i da apsorbuje ta rešenja.

Druga važna stvar je, kažu oni, razvoj ambijenta za veću aktivnosti investicionih fondova venčurnog kapitala.

Na konferenciji će učestvovati vodeći ljudi najvećeg investicionog fonda iz Izraela, države koja je uspela da napravi najbolji model i ima najviše investicionih fondova baš za startap kompanije, a među najistaknutijim govornicima biće: Čemi Peres i Rami Kališ, osnivači najvećeg izraelskog venčurnog fonda „Pitango“, koji upravlja kapitalom većim od dve milijarde dolara!

Čemi Peres je i direktor Peres centra za mir i inovacije, koji je osnovao njegov otac bivši predsednik Izraela, Šimon Peres.

Govornik konferencije biće i Žan-Fransoa Gotje, osnivač i direktor „Startup Genome“-a, najrelevantnije organizacije za istraživanja u oblasti startap ekosistema na svetu.

Možda najinteresantniji panel tokom konferencije biće „Uticaj inovacija i ekonomije na mir i društveno blagostanje“, jer je ideja panela da se na njemu razgovara upravo o širem društvenom uticaju inovacija i ekonomije.

Podsećamo, prva „Innovation Talk“ konferencija okupila je više od 1.000 učesnika i veliki broj govornika iz cele Evrope.

Konferenciju organizuje Color Media Communications, pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Pogledajte još