REAGOVAĆE NA SEKSUALNE DODIRE: Pred nama je decenija ljubavnih robota?

Treća dekada 21. veka već je proglašena decenijom robota i seks-lutki, jer industrija "igračaka za odrasle" koristi vrhunske tehnologije kako bi seks-robote učinila gotovo istim kao što su ljudska bića.

Uskoro se očekuje da će neki "ljubavni droidi" moći da vode razgovore, reaguju na seksualne dodire i prepoznaju svoje vlasnike u prepunoj sobi.

Predstavnik proizvođača seks-robota "Rijal dol" rekao je u razgovoru za "Dejli star onlajn" da će kompanija opremiti svoje "elektronske devojke" nadogradnjama koje će im pružiti "posebnu svest".

Prema rečima ovog samoproglašenog poznavaoca "ljubavnih droida", najnoviji modeli dobiće u roku od dve godine sposobnost vida i moći će da identifikuju lice svog vlasnika u gomili.

Vid nije jedina nadogradnja koju će novi roboti dobiti.

Planirano je da se neke izmene instaliraju u "Rijal dols" već krajem ove ili početkom 2021. godine.

- Radi se na tome da im se uvede toplota, poput toplote tela. One će moći da razlikuju šta je seksualni, a šta romantični dodir - objasnio je on.

Ni njihovi rivali u ovom polju igračaka sličnih ljudima ne sede besposleni, jer je početak 2020-ih najavio "neverovatnu deceniju" za tehnologiju seks-robota, tvrdi "Dejli star onlajn".

Na primer, koosnivač firme "Silikon lavers" hvali se da lako možete pogrešiti i pomisliti da su njihovi roboti pravi ljudi, piše "Sputnjik".

- Došli smo do te tačke kada lutke zapravo izgledaju kao pravi ljudi, muškarci i žene. Tehnologija postaje sve naprednija, kao i naš dizajn za ove lutke, a jednostavan primer je da se neke lutke stvaraju pomoću 3D skenera za ljudsko telo, a ne da su tradicionalno isklesane u glini - rekao je on.

Izvor: B92
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.