Dunavska strategija stigla u Vladu Vojvodine

NOVI SAD, 12. decembra 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Vojvodine Boris Barjaktarović izjavio je u nedelju da je dobro što je u tekstu o Dunavskoj strategiji definsana uloga Evropske investicione banke jer će to omogućiti finasiranje projekata i pre nego što Strategija uđe u budžet EU.

Novina u odnosu na poslednji nacrt teksta Dunavske strategije je definisanje uloge Evropske investicione banke koja će učestvovati u finansiranju projekata Dunavske strategije, rekao je Barjaktarović povodom toga što je u Vladu Vojvodine stigla Strategija koju je Evropska komisija usvojila u četvrtak.

"S obzirom da nema novih izvora finansiranja, bar ne do 2014. godine kada se očekuje da Dunavska strategija bude uključena u budžet Evropske unije od 2014. do 2020. godine, jasno je da će se novac preraspoređivati u okviru IPA programa", rekao je Barjaktarović, saopšteno je iz pokrajinskog sekretarijata za informacije

Prema njegovim rečima u dokumentu su na sažet način prikazani predlozi projektnih ideja, s naglaskom na ravnomerni razvoj i integraciju svih regija, koje pripadaju regiona Dunava.

Pogledajte još