ZAPLAKAO SAM: Andrej Atijas video sina Leona posle dve godine

Andrej Atijas posle 2 godine video je sina Leona. Kako je tvrdila dečakova majka Jasmina Skender, Atijas nije želeo da vidi sina godinama. Međutim, on kaže da to nije istina.

- Dobio sam pristup svom sinu, putem socijalne službe, da ga viđam. Tražio sam poslednje dve godine preko suda. Sudska odluka mi je donela pravo na viđanje deteta, jer mi je bilo osporeno. Rekao sam da sve ide zakonski, da neću da ide na silu, ni preko medija... Nisam se oglašavao povodom toga jer sam čekao sudsku presudu. Čim sam dobio presudu, dobio sam poziv od socijalnog, sad imam pravo da viđam dete svake druge nedelje, što i nameravam, da ga viđam što više - počeo je priču Atijas i nastavio:

- Nisam ga video 2 godine dok je trajao taj proces. Izgrlili smo se, izljubili smo se... On je bio presrećan, odbrojavao je dane kada ćemo da se vidimo. U kontaktu sam sa njegovom babom i dedom, on i su ga i doveli, kao i Jasminina sestra. Ljudi su stvarno bili maksimalno korektni za sve, ispoštovano sa obe strane. On je odrastao sa njima, oni su divni ljudi! Nemam nikakvu zamerku. Dete je vaspitano i kulturno. Kao med je, dobrica je... Obojica smo bili nevozni, u smislu iščekivanja, a i on je, kako mi je rekao, odbrojavao dane kada ćemo da se vidimo - ispričao je Andrej.

Bivši suprug Anabele Atijas planira da od sada što više vremena provodi sa sinom, koliko mu socijalna služba dozvoljava.

- Bili smo nekih dva sata zajedno, sve vreme smo se držali za ruke, on me je čak molio da napravimo jednu sliku, da ima pored kreveta. Odmah smo otišli do prvog fotografa, napravili par sličica, uokvirili ih obojica, svaki da ima po jednu. Obećao sam mu da ćemo sada da se čujemo i viđamo puno češće. Baš sam danas hteo da ga zovem preko video poziva, pošto su u Bosni posle mesec dana ponovo krenuli u školu. Dogovorili smo se da idemo na skijanje, skijamo on, Blankica i ja - rekao je Andrej.

Atijas je otkrio da nije mogao da izdrži, te su potekle i suze radosnice.

- Jeste, kako nije. Sa moje strane jeste, on je bio stidljiv, rekao je: "Tata, ja se stidim". Pitao je tetku, dan pre, kako da me zove, da li sme da me zove tata. Ona mu je rekla: "Naravno da smeš, to je tvoj otac". Stvarno su bili korektni Jasminini roditelji i sestra. Bez socijalnog je proteklo sve, čuo sam se sa njenim ocem, dogovorili smo se da se nađemo u Zenici u jednom tržnom centru. Proteklo je toplo... On je imao želju da se slikamo, pitao je tetku i ona mi je onda rekla: "Slobodno, pitaj tatu, nema šta da kriješ". Bilo ga je stid da me pita da se slikamo. Pričali smo, rekao sam mu da ću češće da dolazim, on se čak seća našeg poslednjeg susreta kad smo Blankica i ja bili kod njega - rekao je Andrej.

Podsetimo, ubrzo nakon što je Jasmina Skender zatrudnela, Andrej Atijas uplovio je u vezu sa Anabelom Atijas sa kojom je dobio ćerku Blankicu.

Izvor: Telegraf.rs/Pink.rs
Foto: atijasandrej/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.