Ljubavna istorija Novog Sada, predstava "Ana Karenjina" i Venecijanski karneval na “Festivalu ljubavi”

Novi Sad je i ovog februara prestonica ljubavi, jer je u centru grada, na Trgu slobode, u toku četvrti po redu “Festival ljubavi” koji će trajati sve do 23. februara.

Današnji program:

- Tematska tura: Vodič kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, 15h - Ovom prilikom posetioci će se upoznati sa nesvakidašnjom istorijom Novog Sada kroz ljubavi slavnih ličnosti koje su nekada bili njegovi stanovnici, te otkriti mnoge nepoznate pojedinosti o onome što se događalo iza kulisa javnih i privatnih zgrada u Novom Sadu.
- Predstava "Ana Karenjina", 19h ( Novosadsko pozorište, Velika scena ) - 
- Karneval u Veneciji, 20h, Trg slobode - Karneval u Veneciji ove godine počinje istog dana kada ćemo duh venecijanskog karnevala pod maskama doneti u centar Novog Sada. Svi koji dođu sa maskom dobijaju dva vaučera za besplatno pivo.

Kao i svake godine do sada, Novosađani i turisti imaće priliku da svakog dana uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

„Festival ljubavi“ biće održan na još nekoliko lokacija u gradu, u okviru kojih će biti različite aktivacije. Neke od njih su:  Tematska tura: Vodič kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, (08.02.); predstava "Ana Karenjina", Novosadsko pozorište (08.02.); predstava "Laža i paralaža", Srpsko narodno pozorište (13.02.); Romance Movie Marathon, Muzej savremene umetnosti Vojvodine (14.02.); Koncert "Love actually", Galerija Matice srpske, nastupa "Muzika srca" (15.02.).

Za sam kraj festivala organizatori su pripremili "Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja", 22. i 23. februara, kada će o svom životu i radu pričati upravo neki od njih, a o onima koji više nisu sa nama govoriće članovi njihovih porodica. Tom prilikom posetioci festivala moći će da degustiraju neke od specijaliteta najpoznatijih novosadskih birtija.

Više o celokupnom programu i svim informacijama u vezi sa festivalom, možete da se informišete na sajtu http://communications.rs/love2020/, na Fejsbuk stranici Festival ljubavi Novi Sad i na Instagram profilu festival_ljubavi.

Kao od prvog dana, ideja festivala ostaje promovisanje i širenje ljubavi. Upravo zato će i ove godine Novi Sad biti prestonica ljubavi!

“Festival ljubavi” organizuju kompanije Udruženja “Subsidium”, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: kompanija Coca-Cola sa brendom Fuzetea, Mars sa brendovima Orbit i Pedigree, Heineken (Zaječarsko pivo), MOL i Bambi.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.