Završen protest taksista

BEOGRAD, 13. decembra 2010. (Beta) -Protestna voožnja beogradskih taksista završena je u ponedeljak oko 15 časova, a saobraćajna gužva još traje u centru grada, rečeno je u Beogradskom taksiju.

Protestna vožnja centrom grada trajala je tri sata, a taksisti traže da se uvede red u taksi saobraćaju u glavnom gradu, a zahteve su predali gradonačelniku Draganu Đilasu. Taksisti zahtevaju donošenje posebnog zakona o taksi prevozu, ukidanje akciza na gorivo do 300 litara na mesečnom nivou i uvođenje propisane cene taksi prevoza, bez prava na popust.

Taksisti traže i da se im se ne uvode fiskalne kase, kao i da se odustane od predloga da se uvedu posebne registarske tablice za taksi vozila.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ocenio je da je protest beogradskih taksista "sramota" i da je krajnje vreme da se prestane sa praksom da svi koji su nezadovoljni zbog nečega blokiraju grad.

"U prostestu učestvuje 203 vozila, od više od 7.000 taksista, a to je manje od tri odsto. Jednostavno, nema potrebe da se bilo šta priča", poručio je Đilas.

Pogledajte još