Utorak, 14. decembar 2010.

BEOGRAD, 14. decembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas najviše pažnje posvećuju sastanku šefova diplomatija EU u Briselu, rezultatima parlamentarnih izbora na Kosovu i drugim društvenim i ekonomskim temama iz zemlje i sveta.

ALO - List se na naslovnoj strani bavi zbivanjima u Teniskom savezu Srbije i sukobu Srđana Đokovića sa aktuelnim predsednikom Slobodanom Živoinovićem, a o tome piše pod naslovom "Bobo, odlazi!".

BLIC - "Dačić premijer jer Tadić hoće da osigura buduću vladu", najveći je naslov lista uz nadnaslov "Zašto DS želi čvršći savez sa socijalistima". "Iza sebe da ostavimo devedesete", izjava je reditelja Srđana Dragojevića, koji je novi član Socijalističke partije Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI - List piše da se posle usvajanja budžeta za 2011. godinu očekuju razgovori o rekonstrukciji Vlade, pod naslovom "Cvetkovića štiti Ustav". "Dačić zna šta radi", izjava je potpredsednice SPS-a Dijane Vukomanović.

DANAS - "Bekstvo od mržnje; Ako ima zločinačkog jezika, ima i naroda", naslov o nastavku polemike u javnosti povodom izjave književnika Mirka Kovača o prelasku sa srpskog na hrvatski jezik. "Ulazimo u novu vladu Kosova" i "Kriminalci iz SLS pokrali izbori", naslovi su tekstova o kosovskim izborima.

KURIR - List piše da će fudbaler Nemanja Vidić postati najplaćeniji odbrambeni igrač na svetu, ako pređe u engleski klub Mančester siti "Nemanji plata od 850.000E mesečno".

POLITIKA - "Tači i liberali pobednici", uz fotografiju s Kosova, list piše o parlamentarnim izborima. "Ko ne plaća komunalije blokiraće mu platu", tekst je o građanima u Beogradu, koji ne plaćaju redovno račune.

PREŠ - "Još dva mercedesa za Tadića!", veliki je naslov lista, koji piše da se predsednikova pratnja vozi u kolima iste marke. "Dve cele plate za slavu", naslov je lista o troškovima.

PRAVDA - "Za promenu Ustava 150.000 potpisa", o akciji Srpske napredne stranke. List na naslovnoj strani najavljuje intervju sa gej aktivistom Borisom Milićevićem koji je postao član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, pod naslovom "Reformisaću socijaliste".

PRIVREDNI PREGLED - "Prodaja Telekoma primer korupcije", prenosi list ocene sindikata i predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać. "Inflacija raste do marta, maksimum 14,5 odsto", naslov je teksta o procenama guvernera Narodne banke Srbije Dejana Šoškića.

Pogledajte još