Đurić: Dupla kruna i igranje u Evropi

BEOGRAD, 13. decembra 2010. (Beta) - Skupština Fudbalskog kluba Partizan ocenila je da je ova godina bila jedna od rezultatski i finansijski najuspešnijih u istoriji kluba i najavila za 2011. osvajanje dva trofeja i plasiranje u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Predsednik Fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić rekao je da su potpisani ugovori sa osam firmi i da se očekuje da će od januara sledeće godine vrednost sponzorskih ugovora biti približno 3.000.000 evra.

"Ova godina jedna je od rezultatski i finansijskih najboljih u istoriji kluba. Obezbedili smo kvalitetan sponzorski pul, potpisali smo osam ugovora od po 200.000 evra i radimo na tome da potpišemo ugovore sa još četiri preduzeća", rekao je Đurić.

Skupština je usvojiola plan rada za 2011. godinu u kome se navodi da je cilj da se osvoje dva trofeja, očuva dominacija u srpskom fudbalu i plasira u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Đurić je potsetio da je Partizan prošle sezone drugi put odbranio duplu krunu i plasirao se u grupnu fazu Lige šampiona.

"Sa ponosom ističem da smo osvojili tri uzastopne šampionske titule. Od istorijske važnosti je plasman u Ligu šampiona. Osvojili smo jesenju titulu, sa pet, odnosno osam bodova više od naših pratilaca", rekao je Đurić.

Predsednik Partizana dodao je da je u prošlom šampionatu ekipa osam kola pre kraja promenila trenera i dovela Aleksandra Stanojevića.

"To je bila dobra odluka. Tada smo imali veliki bodovni zaostatak koji se činio nedostižnim. Stanojević je moderan trener, bio je naš igrač i mi od njega u budućnosti očekujemo još bolje rezultate", rekao je Đurić.

Govoreći o nastupu u Ligi šampiona, on je ocenio da Partizan nikog nije obrukao.

"Bili smno ravnopravan rival svakom protivniku. Stekli smo veliko iskustvo, koje ćemo znati da primenimo u narednim godinama", rekao je Đurić i dodao: "Partizan će u ovoj sezoni biti šampion države, četvrti put uzastopno. Mi smo najbolji u Srbijii i tako će biti."

Skupštini Fudbalskog kluba Partizan, koja je održana u Beogradu, prisustvovalo je 55 od 65 delegata.

Pogledajte još