Vidić u Sitiju za 180.000 funti nedeljno

Senzacionalizam engleskim medijima dobio je novu dimenziju kada je u pitanju Nemanja Vidić. Kako prenosi sajt „Gol“, pod vinjetom „ekskluzivno“, Mančester siti je našem reprezentativcu pripremio ponudu koja se ne odbija: 180.000 funti nedeljno, kako bi se sa „Old traforda“ preselio na komšijski „Siti of Mančester“.

Prevedeno u nama bliskije evre, Nemanjina plata bi iznosila 214.000 sedmično, odnosno 11,1 milion evra godišnje bruto, što bi 29-godišnjeg štopera učinilo jednim od najplaćenijih fudbalera planete!

Naravno, velika prepreka na putu ka realizaciji ovog transfera biće uprava „crvenih đavola“, koja će se teško odreći čoveka koji na leđima vuče celu Junajtedovu mašineriju.

- Siti je i letos bio spreman da Vidiću udvostruči platu, koja je u to vreme u Junajtedu iznosila 70.000 funti nedeljno. I sada su spremni da njegova primanja dupliraju, bez obzira na to što je on od tada dobio povišicu u svom klubu - izjavio je neimenovani izvor blizak rukovodstvu Mančester sitija.

U engleskim medijima se ponovo bave nagađanjima o navodnom nezadovoljstvu kapitena Mančester junajteda. Iako je letos potpisao novi četvorogodišnji ugovor vredan 90.000 funti nedeljno, Vidiću navodno nije po volji to što je njegov partner iz odbrane Rio Ferdinand sa 120.000 nedeljno i dalje bolje plaćen od njega, a situacija se pogoršala kada je Vejn Runi, uprkos katastrofalnim igrama ove sezone, potpisao neverovatan ugovor, vredan 230.000 evra nedeljno (pre odbijanja poreza)!

- Vidić se savršeno uklapa u finansijsku konstrukciju, ali i u planirani tim. On je pouzdan, snažan i iskusan defanzivcac, baš onakav kakav je potreban Sitiju - zaključio je izvor sajta „goal.com“.

MILIONI, MILIONI

Siti je navodno rešio da uđe u licitaciju s Junajtedom oko obeštećenja s početnom sumom od 18 miliona evra, što će za komšije sigurno biti neprihvatljivo, jer su Vidića procenili na 30 miliona.

Ali, šeik Mansur neće štedeti novac da stvori šampionski tim, a pripremiće i nova sredstva od prodaje Adebajora, Givena, Leskota, možda čak i Kompanija i Kolo Turea.

www. novosti.rs

Pogledajte još