U sredu glasanje i nova sednica

BEOGRAD, 14. decembra 2010. (Beta) - Skupština Srbije glasaće u sredu o izmenama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi i o odluci o obustavi obaveze služenja vojnog roka.

Skupština će se u sredu u 13.30 izjasniti i o izmenama Zakona o duvanu i o izmenama Zakona o igrama na sreću, kao i o potvrđivanju više međunarodnih protokola, sporazuma, memoranduma i konvencija.

Posle glasanja, zakazana je nova sednica na čijem dnevnom redu je 12 tačaka. Poslanici na novoj sednici treba da razmotre izmene Zakona o platama državnih službenika i nameštenika, izmene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, dopune Zakona o komorama zdravstvenih radnika, kao i Predlog zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Na dnevnom redu sednice zakazane za 14.00 je i potvrđivanje više ugovora i konvencija među kojima je i potvrđivanje Ugovora Srbije i Hrvatske o izručenju. Skupština treba da razmotri potvrđivanje Evropske konvencije o nezastarevanju krivičnih dela protiv čovečnosti i ugovora između Srbije i BiH o izmenama i dopunama ugovora između Srbije i Crne Gore i BiH o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima i o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima,

Pogledajte još