Zahvalnice novinarima za humanost

KURŠUMLIJA, 14. decembra 2010. (Beta) - Predstavnici Crvenog krsta iz Kuršumlije u utorak su uručili zahvalnice novinarki Novinske agencije Beta i Televizije B92 Ljiljani Danilović i novinaru Radija Slobodna Evropa Milošu Ivanoviću za iskazanu humanost i doprinos u smanjenju siromaštva u Kuršumliji.

Sekretar Crvenog krsta Milomir Nikolić istakao je da su, zahvaljujući izveštajima koje su prethodnih nekoliko godina objavljivali Novinska agencija Beta, TV B92, Radio Slobodna Evropa i dnevni list Frankfurtske vesti, najsiromašniji u Kuršumliji dobili brojne donacije.

Pored materijalne pomoći, veliki broj najsiromašnjih građana je dobio i novčanu pomoć, dok je nekoliko porodica dobilo krov nad glavom. "Gotovo svaki izveštaj u vezi sa socijalno najugroženijim građanima koji su plasirali ovo dvoje novinara iz Kuršumlije, naišao je na reakcije brojnih donatora, nadležnih ministarstava i drugih državnih institucija. Pre svega, radi se o pomoći u hrani, garderobi i novcu", kazao je agenciji Beta Nikolić.

On je istakao da je zahvaljujući novinarima i izveštavanju o stambeno nezbrinutim porodicama, u proteklih nekoliko godina izgrađeno je nekoliko stambenih objekata za najsiromašnije.

Pogledajte još