Najtraženiji kulinarski specijaliteti iz 2010.

Kraj godine je vreme kada se podvlači crta. Tada obično razmišljamo gde smo mogli malo više da se potrudimo, a šta smo za proteklih godinu dana uradili dobro. To je i prilika da predstavimo ono sto smo uradili najbolje.

Upravo to su uradili u Grand Casinu Beograd. „Najbolje od nas tokom 2010.“ je specijalna selekcija specijaliteta koji su se tokom promocija izdvojili kao najtraženiji, a u restoranu „Chameleon“ ih možete probati do 20.decembra.

Tokom cele godine priređivali su za nas različita gastronomska putovanja širom Mediterana. Uživali smo ukusima i mirisima Italije, Francuske, Grčke, Maroka, a sada možemo da uživamo u najboljim od najboljih.

Na ovakvom meniju „zaslužili” su da se nađu samo odabrani od toplih predjela, glavnih jela i deserata.

Možete početi ručak sa čorbom od leblebija i paradjza (Harira), grčkom pilećom čorobom sa limunom ili potažom od bele špargle.
Cena startera je od 400 do 550 dinara.

Od glavnih jela pripremaju raznovrsne specijaliteta, tako da svako može pronaći ukus za sebe. Kus, kus sa raguom od piletine i povrća, suvlaki ( svinjski ražnjići servirani sa paradjzom, pita hlebom I tzatziki salatom), grilovan ramstek serviran sa sećernom kosti i vinegretom od tartufa, sote od sabljarke u sosu od paradjza i paprika I još ponešto.
Cena glavnih jela od 600 do 1680 dinara.

Od deserata nude top 5: kadaif sa šlagom i pistaćima - Ekmek, kolač sa kremom od lešnika i čokolade - Dakvaz, kore rolovane u trougao punjene bademima - Brivat,torta sa višnjama i jagodama i tart sa vanilla kremom.Cena poslastica od 350 do 530 dinara.


Obradujte sebe vrhunskim obrokom, zaslužili ste to!

Tekst: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još