Preko Prokoma do Top 16

BEOGRAD, 14. decembra 2010. (Beta) - Trener Partizana Vlade Jovanović izjavio je da očekuje da ekipa popravi odbranu u sredu u meču protiv Prokomom u Evroligi, koji je jedan od odlučujućih za prolazak u drugu fazu takmičenja.

"Mi smo ekipa koja je primala malo poena, pogotovo u odbrani i ona nam je donosila rezultat. Sada smo u tom segmentu pali i to je jedna od stvari koju treba da popravimo", rekao je Jovanović novinarima pred meč devetog kola.

Partizan ima četiri pobede i četiri poraza i samo pobede nad Prokomom i Kahom Laboral u poslednja dva kola mu garantuju prolazak u Top 16. Šampion Srbije ima i realne izglede da prođe i uz poraz, ali tada mora da se oslanja na druge rezultate.

Prokom ima 2/6 i nema šanse da se plasira u drugu fazu, što je jedan od razloga zbog kojih Jovanović veruje da će utakmica biti "jako teška".

"Utakmica će biti jako teška iz nekoliko razloga. Prvo, naša forma nije baš onakva kakva bih voleo da bude. Drugo, Prokom je izgubio sve šanse da se plasira u Top 16 i igraće rasterećeno. Treće, imaće želju da nam vrate za poraz na njihovom terenu", rekao je Jovanović.

On je dodao da je Prokom potrošio mnogo novca na pojačanja i da je kvalitetna ekipa.

Novinare je zanimalo i da li Jovanović oseća poseban pritisak pošto se u dnevnoj štampi u Beogradu pisalo da će biti ubrzo smenjen.

"Znam kakav sam posao preuzimao. Pritisak me nikad nije ni napuštao...Biti igrač ili trener u Partizanu uvek nosi pritisak. Tako je bilo pre 2000. godine, tako je bilo i posle nje, pa je tako i posle 2010. Partizan je u centru pažnje uvek", rekao je Jovanović.

Kapiten Petar Božić spreman je za važnu utakmicu i rekao je da očekuje dobru atmosferu.

"Ovo je jedna od dve kvalifikacione utakmice do kraja prve faze. Verujem da će atmosfera biti shodna važnosti i značaju utakmice, a znam i da će naša borbenost i angažovanost takođe biti shodna tome", rekao je Božić.

"Pritisak je nešto što se podrazumeva u Partizanu, kao i važnost mečeva. Dobro smo spremljeni za to i izborićemo se sa tim", dodao je kapiten crno-belih.

Partizan je u nedelju izgubio u Zadru u Jadranskoj ligi, a posle utakmice je autobus napadnut kamenjem, od kojih je jedan pogodio Jovanovića u lice i ostavio mu vidni trag. Mladi trener imao je spreman šaljiv odgovor na pitanje o tome.

"To sam se posekao pri brijanju. Šalim se, sve je bilo brzo, i nije bilo ni blizu onoga što se piše po novinama. Nije bilo nikakvog jaukanja. Mislim da je vozač više plakao za autobusom. Ali, vi slobodno napišite da sam to dobio na brijanju", rekao je on.

Sve karte za meč u hali Pionir su rasprodate, a utakmica počinje u 20.45.

Pogledajte još