Eurobank opremila kabinet virtuelne banke u ekonomskoj školi "Bosa Milićević" u Subotici

Treća donacija u okviru projekta "Škola kao nacrtana za Vas" Eurobanke realizovana je u Ekonomskoj srednjoj školi "Bosa Milićević" u Subotici. Više od 1,2 miliona dinara prikupljenih humanitarnom Mastercard kreditnom karticom "Eurobank Veliko srce", uloženo je u modernizaciju kabineta virtuelne banke. Nova računarska oprema biće posebno značajna učenicima obrazovnog profila "Službenik u bankarstvu i osiguranju" koji imaju mogućnost da aktivno unapređuju svoje znanje na kvalitetan način i u realnim okolnostima.

- Veliko mi je zadovoljstvo što i u 2020. godini nastavljamo sa društveno odgovornim projektom "Škola kao nacrtana za Vas" koji smo pokrenuli sa ciljem da u srednjim ekonomskim školama širom Srbije obezbedimo bolje uslove za učenje i rad. Veoma nam je značajna podrška Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i velikog broja klijenata, korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice "Eurobank Veliko srce". Danas smo u Subotici otvorili vrata modernizovanog kabineta virtuelne banke i pružili priliku đacima Ekonomske škole "Bosa Milićević" da se na kvalitetan način i u realnim okolnostima pripremaju za svoje buduće zanimanje. Pored donacija neophodne računarske opreme projekat ima još jednu važnu komponentu. Kroz predavanja zaposlenih iz Eurobanke, učenici srednjih ekonomskih škola stiču nova teorijska i praktična znanja o bankarstvu - izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

- Potpisanim Memorandumom između Eurobank i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ostvarena je još jedna uspešna društveno korisna saradnja i otvoren je još jedan u nizu, put razvoja i unapređivanja srednjoškolskog obrazovanja na teritoriji Republike Srbije. Ekonomska srednja škola "Bosa Milićević" iz Subotice nam danas otvara vrata bankarstva trećom samostalnom donacijom projekta Eurobank, pod nazivom "Škola kao nacrtana za Vas". Ova škola je sada bogatija moderno opremljenim kabinetom virtualne banke. Poduhvat vredan 1,2 miliona dinara koristiće učenici Ekonomske srednje škole "Bosa Milićević" u Subotici. Pored toga, Banka će omogućiti učenicima praksu u svojim ekspoziturama i edukaciju o aktuelnim bankarskim temama od zaposlenih u Banci, kao gostujućih predavača u školi. Njen primer će nadalje slediti i druge srednje škole iz cele Srbije. Na ovaj način delimo zajedničke interese i vrednosti u oblasti razvoja i unapređivanja ne samo srednjoškolskog obrazovanja, već obrazovanja u celosti - izjavio je dr Aleksandar Pajić, posebni savetnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih.

- Zahvaljujući ovoj donaciji učenici će obavljati poslove pod istim uslovima i po procedurama kao u pravoj banci, i biti spremni da nakon završetka školovanja odmah rade na poslovima bankarskog službenika, što obuhvata poslove trezora, blagajne, hartija od vrednosti, računa i kredita fizičkih i pravnih lica i sl. Na ovaj način naša škola postaje korisniji partner lokalne zajednice i konkurentnija, modernija ustanova. To je veliki boljitak za učenike, roditelje, lokalnu zajednicu i školu - izjavio je Imre Zombori, direktor škole.

MasterCard kartica "Eurobank Veliko srce" je standardna kreditna kartica, koja ima dodatnu humanitarnu vrednost, čiji je vizuelni identitet kreirala učenica srednje Umetničke škole iz Niša. Svaki put kada ovom karticom nešto platite ili podignete novac na bankomatu, Banka odvaja određeni deo sredstava od prihoda i usmerava ih u srednje škole širom Srbije. Ta sredstva namenjena su za opremanje i modernizaciju učionica i kabineta.

Kontinuiranim korišćenjem "Eurobank Veliko srce" kreditne kartice doprinosimo važnom humanom cilju – opremanju i modernizaciji srednjih škola u Srbiji.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još