Gari Spid preuzeo Vels

KARDIF, 14. decembra 2010. (Beta-AP) - Fudbalski savez Velsa imenovao je Garija Spida za novog selektora reprezentacije, uprkos nedostatku iskustva nekadašnjeg veznog igrača.

Spid je postao selektor Velsa samo četiri meseca pošto je u Šefildu junajtedu dobio svoj prvi trenerski posao.

"Ovakve stvari se dešavaju u fudbalu, u kome ne možemo uvek birati idealno vreme za nešto", rekao je Spid novinarima na predstavljanju u Kardifu.

Spid je otišao iz Šefild junajteda i potpisao trogodišnji ugovor sa FS Velsa. "Žao mi je što napuštam Šefild jer sam osećao da treba da završim započet posao i bio sam potpuno posvećen, ali kad vas zemlja pozove, naravno da morate da se odlučite. Osećam u srcu da sam napravio pravi izbor", kazao je Spid.

"Da budem fer prema njima, bili su fantastični sve vreme i olakšali su mi donošenje odluke", dodao je on.

Novi selektor Velsa ima 41 godinu i svestan je da će nedostatak iskustva stalno biti tema kada je on u pitanju. Spid je rekao da će biti koncentrisan da podigne velški fudbal "sa dna do vrha".

Reprezentacija je poslednji put učestvovala na velikom takmičenju 1958. godine.

"Moramo da se stalno takmičimo na svetskoj sceni, a ne da samo tu i tamo, na svakih 12 do 15 godina, budemo blizu plasmana. Moj posao je da se pobrinem da struktura velškog fudbala bude takva da se stalno takmičimo", rekao je Spid.

Nekadašnji vezni igrač ima 85 nastupa za Vels. Mesto selektora bilo je upražnjeno od kada je Džon Tošak u septembru podneo ostakvu.

Pogledajte još