Reklamožderi, spremite se!

Noć reklamoždera, jedna od najatraktivnijih beogradskih manifestacija, koja se 18. decembra održava 11. put, donosi, kao i obično, brojne specifičnosti. Zvaničan naziv je, zahvaljujući sponzoru, sada „SBB VIDEO ZONA NOĆ REKLAMOŽDERA“ a najznačajnija promena je  „Reklamožderi“ će u noćnom provodu po prvi put, umesto u Sava centru, uživati u Areni.


GLASAJTE ZA REKLAME NA: www.Nadlanu.com

A do te večeri imaju domaći zadatak – da budu aktivni glasači. Najbolja domaća reklama u 2010. bira se na našem portalu, adresa je http://najreklama.Nadlanu.com . Konkurencija je žestoka, nominovano je čak 30 ostvarenja a  može da se glasa skoro do početka spektakla u Areni, odnosno do subote u 18 časova.

-Glasanje se odvija bez ikakvih malverzacija a odaziv je zaista veliki – rekla je Ivana Milović, PR menadžer „Trident media“ grupe i portala „Nadlanu“:
 – Naš portal je najposećeniji elektronski vodić za gradska dešavanja, nije slučajno što se baš tu bira naj reklama. Interesovanje je iz godine u godinu sve veće – što se tiče redosleda, ja znam koje reklame trenutno čine „top ten“ po broju glasova ali neću ništa da otkrivam. Neka potraje neizvesnost sve do subote uveče.

Kompanija SBB prvi put je uzela učešće kad je u pitanju Noć reklamoždera, ova manifestacija će biti i velika promocija njihovog servisa „Video zona“ čiji su promoteri, u poznatim ulogama anđela i đavola, Srđan Todorović i Uroš Đurić. Set spotova koje je, logično, režirao Srđan Dragojević, potpuno se uklapa u „reklamožderski“ stil. Manifestaciju i ove godine podržava Telekom Srbija, u subotu će biti ekskluzivno prezentovan njihov koncept „Zakoračite u Matriks“.

NAJGRAĐANIN ZA MOJ GRAD

Ovogodišnja manifestacija se odvija pod sloganom „Za moj grad“ pa je partner Noći reklamoždera i Turistička organizacija Beograda, a po prvi put će biti uručena nagrada „Naj građanin“. Priznanje će, kako kažu, biti dodeljeno, običnom, „malom-velikom“ čoveku koji je učinio neko značajno delo za svoj grad, a o kome se radi – ostaje, takođe, tajna do subote.

Isto se odnosi i na nagradu „Brend Srbija“ – pripašće osobi koja nas je tokom godine svojim radom najbolje reklamirala u svetu. Proteklih godina ovo priznanje je odlazilo u ruke Novaku Đokoviću i junacima iz bazena, Nađi Higl i Miloradu Čaviću.

Interesantno je da je ove godine saradnja uspostavljena sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije. Tome je doprinela njihova kampanja „Budi profesionalac“ – nešto sasvim novo i drugačije kada su u pitanju aktivnosti ovog ministarstva koje će dobiti specijalno priznanje „Korak napred“. Organizatori najavljuju da će profesionalni vojnici učiniti taj segment subotnjeg događaja posebno atraktivnim.

BIOSKOP, KARNEVAL I CLUBBING

„Noć reklamoždera“ je mešavina bioskopa, karnevala ali i clubbinga, za taj segment će se pobrinuti gosti koje kompanija „Red Bul“ dovodi iz Pariza. Radi se o grupi DJ-eva i densera – performera koji dižu atmosferu na najprestižnijim svetskim manifestacijama – od filmskog festivala u Kanu preko nedelje mode u Parizu pa sve do mesta koja su sinonim za clubbing u svetu. Takva i, naravno, mnoga druga mesta, ali u Amsterdamu, moći će da obiđe najsrećniji „reklamožder“ ove godine, i to za Novu Godinu. Turistička organizacija Beograda će usrećiti nekoga ko nije iz prestonice a voleo bi da je bolje upozna smeštajem za dvoje u hotelu „Edit Pjaf“ u Skadarliji.

Stranim DJ-evima će se u subotu u Areni pridružiti i domaći majstori, zajedno će kreirati program za sve one koji bi da produže provod nakon emitovanja reklama tako da će ovo biti najduža „Noć reklamoždera“ do sada, a već postoje iplanovi za narednu godinu.

Manifestacija će izaći iz okvira Beograda – proširiće se po unutrašnjosti Srbije i prerasti u pravi festival, sa ciljem da se promoviše lokalna kreativnost.

Tekst: Milan Ćunković

Pogledajte još