Za sredu, 15. decembar 2010.

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas poseban akcenat stavljaju na špekulacije o novim kadrovskim rešenjima u Vladi Srbije, izveštaj Saveta evrope u kome se kosovski premijer Hašim Tači navodi kao šef kriminalne grupe, kao i na ekonomske teme.

ALO - "Mutirani grip je još jedna prevara", prenosi list izjavu austrijske novinarke koja je otkrila zloupotrebe farmaceutskih kompanija tokom pandemije virusa H1N1. List piše i o tome šta je nekadašnji vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić radio tokom skrivanja "Karadžić tražio posao na SOS liniji".

BLIC - "Dinkić podržava Dačića za premijera", list iznosi svoja saznjanja iz vrha stranke G17 plus. "Tači trgovao organima Srba", naslov je teksta povodom izvešaja o lideru kosovskih Albanaca Hašimu Tačiju koji je predat Savetu Evrope.

VEČERNJE NOVOSTI - List prenosi da je predsednik Srbije Boris Tadić demantovao medijske napise o ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću i ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću "Dačić i Jeremić ostaju gde jesu". "Tači gazda žute kuće", naslov je teksta o optužbama na račun kosovskog premijera.

DANAS - "Poskupljenje cigareta manje od najavljenog", tekst je o ishodu sastanka premijera Cvetkovića sa predstavnicima duvanske industrije. "Dačić će jednog dana biti premijer", izjava je nove potpredsednice Socijalističke partije Srbije Dijane Vukomanović.

KURIR - U intervjuu za list predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac kaže "Tomislav Karadžić je bivši predsednik". Pod naslovom "Uvozimo 50.000 krava!", list piše da je ministar poljoprivrede Saša Dragin potpisao ugovor o novom poslu sa ruskim i beloruskim partnerima.

POLITIKA - "Dik Marti: Hašim Tači šef grupe za trgovinu organima, drogom i oružjem", naslov je teksta o optužbama da je Tači šef mreže trgovine ljudskim organima, oružjem i drogom. U tekstu "Kako je general Ratko Mladić pobegao od BIA", list piše o neuspelim pokušajima hapšenja najtraženijeg haškog begunca.

PREŠ - "Banke više neće moći da nas pelješe!", o nacrtu novog zakona o zaštiti potrošača. "Tadić: Ne smenjujem Cvetkovića i Jeremića", o tome da je predsednik Srbije Boris Tadić demantovao medije.

PRAVDA - "Zima od -20 stiže u Srbiju", o predviđanjima meteorologa da će narednih dana temperature biti izuzetno niske. List piše i da je "Asanž uz kauciju na slobodu", o osnivaču sajta Vikiliks Džulijanu Asanžu koji je bio pritvoren u Velikoj Britaniji po zahtevu švedskih vlasti.

PRIVREDNI PREGLED - "Opštinama u 2011. veći transferi za 28 odsto", o najavi nadležnih sa konferencije koju je organizovala Kancelarija za održivi razvoj. List prenosi izjavu ministarke finansija Diane Dragutinović da će Vlada sutra usvojiti predlog budžeta za 2011. godinu "Vlada računa i na Telekom".

Pogledajte još