DS podržava donošenje zakona o otvaranju dosijea

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) - Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju u Skupštini Srbije Nada Kolundžija rekla je u sredu da Demokratska stranka (DS) podržava donošenje zakona o otvaranju tajnih dosijea i spremna je da sutra počne razgovore o usaglašavanju tog zakonskog predloga s koalicionim partnerima.

Ona je novinarima u parlamentu rekla da je predlog zakona koji je podneo Srpski pokret obnove (SPO) u proceduru upućen pre tri dana, što je premalo vremena za tako važan zakon da bi se postigla saglasnost i da je potrebno vreme da se usaglasi njegov tekst.

"Mi smo sad skinuli oznaku hitnosti, zakon (koji je predložio SPO) ostaje u proceduri i mi smo spremni da počnemo dogovore oko tog zakona. Sprovođenje tog zakona podrazumeva dobijanje mišljenja vlade, jer su za njegovo sprovođenje neophodna sredstva", kazala je Kolundžija novinarima u parlamentu.

Prema njenim rečima, treba usaglasiti i rokove za sprovođenje zakona. DS nije podržao predlog SPO-a da se Predlog zakona o otvaranju tajnih dosijea po hitnom postupku uvrsti u dnevni red sednice. Taj predlog nije podržala ni Socijalistička partija Srbije.

Pogledajte još