Predlog da Jožef Nađ dobije najviše državno odlikovanje

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) - Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije predložio je u sredu da se pozorišnom umetniku Jožefu Nađu dodeli najviše državno odlikovanje za izuzetan doprinos kulturi i za promociju srpske kulture u svetu.

Odbor je predložio Ministarstvu kulture Srbije da podrži finansiranje programa Regionalnog kreativnog ateljea "Jožef Nađ" u Kanjiži tokom 2011. godine, kao i da obezbedi kontinuiranu finansijsku podršku toj ustanovi u narednom periodu.

Predsednica Odbora Vesna Marjanović podsetila je da su pre mesec dana članovi Odbora posetili Kanjižu i održali sednicu u Regionalnom kreativnom ateljeu koji nosi ime Jožefa Nađa, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Članovi Odbora ukazali su da Jožef Nađ, rodom iz Kanjiže, već više od 20 godina ostvaruje uspešnu karijeru u Francuskoj, gde je 2001. godine dobio Orden kulture Vlade Republike Francuske. Ocenili su da je vreme i da Srbija pokaže da ume da prepozna prave vrednosti i skrene pažnju na umetnike koji su postigli uspešnu karijeru u inostranstvu.

Pogledajte još