"Innovation Talk 2020": Rami Kališ - Ne treba se plašiti neuspeha! (video)

Druga po redu konferencija o inovacijama "Innovation Talk 2020", održana je 3. februara 2020. godine u hotelu Hilton u Beogradu.

Konferenciju organizuje Color Media Communications, pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Tema ovogodišnje konferencije bile su investicije u startap kompanije i saradnja korporacija i startapova. Pored toga, svi prisutni mogli su da čuju nešto više o uspešnim primerima saradnje između korporacija i startap kompanija, kao i o unapređenju poslovnog ambijenta za fondove venčurnog kapitala.

U sklopu konferencije održan je Keynote pod nazivom "Javno-privatna partnerstva u razvoju VC fondova i investicione zajednice", na kom je govorio Rami Kališ, suosnivač "Pitago" fonda.

Ovom prilikom, on je istakao da nije bilo početnog kapitala za VC, "ali ako to može da se uradi i kad je moglo kod nas može i kod vas", započeo je on.

- Generacije moraju da razmišljaju i da razumeju da je budućnost biti globalan. Ne bi trebalo da se plašimo neuspeha, jer da smo se plašili ne bismo bili ovde. Ako vidimo nekog preduzetnika koji je propao u nekoj prošlosti, mi to ne vidimo kao kraj – možda će uspeti u budućnosti - objasnio je on na konferenciji.

O čemu je još Rami tokom svog obraćanja govorio poslušajte na video snimku u nastavku:

Pogledajte još