"Innovation Talk 2020": Pogledajte panel "Uticaj ekonomije i inovacija za mir u regionima i društveni napredak" (video)

Druga po redu konferencija o inovacijama "Innovation Talk 2020", održana je 3. februara 2020. godine u hotelu Hilton u Beogradu.

Konferenciju organizuje Color Media Communications, pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Tema ovogodišnje konferencije bile su investicije u startap kompanije i saradnja korporacija i startapova. Pored toga, svi prisutni mogli su da čuju nešto više o uspešnim primerima saradnje između korporacija i startap kompanija, kao i o unapređenju poslovnog ambijenta za fondove venčurnog kapitala.

Na prvom panelu pod nazivom "Uticaj ekonomije i inovacija za mir u regionima i društveni napredak" učestvovali su: Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj; Chemi Peres, direktor Peres centra za mir i inovacije i Stephan Kuester, partner i direktor ekosistem konsaltinga u Startup Genome.

Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj, rekao je da je veoma važno da želimo da radimo na miru.

- Važno je za ceo region, a ne samo za Srbiju, što želimo da radimo na miru. Trebalo bi da imamo i više ministara za inovacije. Vrlo je važna poruka koju ste preneli: neuspeh startapova nekad se posmatra kao tragedija, smatram da je spoznaja neuspeha put za uspeh – ne može uspeh bez nekoliko prethodnih neuspeha.

O čemu se još tokom panela govorilo poslušajte na video snimku u nastavku:

Pogledajte još