SREĆA U NESREĆI: Poljak ponovo progledao nakon što ga je udario automobil

Jedan Poljak koji je navodno bio slep 20 godina, ponovo je progledao nakon što ga je udario automobil dok je prelazio ulicu

Do pre nekoliko godina, Januš Goraj, iz grada Gorzov Vielkopolski, bio je potpuno slep na levom oku, a desnim je mogao razaznati samo senke i svetlost.

Goraj je vid izgubio pre 20 godina, kao nuspojava teških alergija, i navikao je da živi u gotovo potpunom mraku. Ali jednog dana u 2018. godini dogodilo se čudo.

Januša je dok je prelazio ulicu na raskrsnici veoma jako udario automobil. Prilikom udara on je udario glavom o haubu automobila kao i od asfalt dok je padao. Da stvar bude još gora, oštetio je i kuk i na kraju mu je bila potrebna operacija. Ali nije ni sultio kako mu je ta saobraćajna nesreća "pomogla" te mu navodno vratila vid!

Nakon nesreće, Januš Goraj proveo je nekoliko nedelja u bolnici kako bi se oporavio nakon operacije kuka, tokom oporavka "oporavile su mu se i oči tako da je ostao šokiran a je saznao da vidi više od uobičajenih senki i slabe svetlosti!

Počeo je da vidi stvari mnogo jasnije nego pre nesreće, a lekarima je to takođe rekao. Međutim, niko nije mogao da objasni zašto i kako se to dogodilo.

- Pogled mu se popravio u roku od dve nedelje. Ne znamo baš šta ga je uzrokovalo, možda je mešavina lekova koja je dobijao za to vreme - rekla je Agnješka Visnievska, portparolka Nezavisne javne pokrajinske bolnice.

Janušov bizarni slučaj prvobitno je prijavljen u medicinskim izveštajima 2018. godini, ali je pažnju privukao tek nakon što su ga glavne vesti objavile krajem prošlog meseca ove godine.

Do danas, niko ne zna šta je tačno uzrokovalo da se Janušov vid vrati, ali neki medicinski stručnjaci nagađaju da to nije imalo veze sa samom nesrećom, već sa velikim dozama antikoagulansa pomešanih sa drugim lekovima.

- Dok sam ležao na bolničkom krevetu, radost što sam se ponovo mogao lepo videti je bila neverovatna. Lekari su bili iznenađeni mojim poboljšanim vidom, ali nisu mogli da objasne kako je do toga došlo. Kad sam napustio bolnicu, video sam ljude na ulici, mogao sam da vidim registarske brojeve automobila ili samo čitati tekst na svom telefonu. Moj život se promenio - rekao je Januš Goraj.

Januš Goraj je odbio da učestvuje u medicinskim studijama kako bi lekarima pomogao da reše zagonetku svog čudesnog pogleda, ali prema pisanju poljskih tv i novinskih medija, on je mogao da vodi normalan život i zapravo je dobio posao obezbeđenja u bolnici, gde mu se vid vratio.

Izvor: Zanimljivostidana.com
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još