"Innovation Talk 2020": JF Gauthier - Srbija treba da poveća broj i kvalitet startapa (video)

Druga po redu konferencija o inovacijama "Innovation Talk 2020", održana je 3. februara 2020. godine u hotelu Hilton u Beogradu.

Konferenciju organizuje Color Media Communications, pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Tema ovogodišnje konferencije bile su investicije u startap kompanije i saradnja korporacija i startapova. Pored toga, svi prisutni mogli su da čuju nešto više o uspešnim primerima saradnje između korporacija i startap kompanija, kao i o unapređenju poslovnog ambijenta za fondove venčurnog kapitala.

U okviru konferencije održana je prezentacija "Srbija u globalnom startap ekosistemu", prilikom koje je JF Gauthier, osnivač i direktor "Startup Genome", sumirao više važnih stvari koje su bitne za uspeh u globalnom startap ekosistemu.

- Važno je pronaći način kako više diplomiranih studenata da se opredeli za preduzetništvo i kako većina njih da uspe u toj nameri. Važno je da shvatite da prodajete regionu i ostatku sveta, a ne svojim građanima - rekao je on i istakao da je neophodno da se poveća broj startapa u Srbiji, kao i finansiranje u ranim fazama, te i njihov kvalitet, i dodao da je disciplina ono što će doneti bolje rezultate.

O čemu je još on govorio poslušajte na video snimku u nastavku:

Pogledajte još