"Innovation Talk 2020": Pogledajte studiju slučaja "Saradnja korporacija i startapova – uspešne priče" (video)

Druga po redu konferencija o inovacijama "Innovation Talk 2020", održana je 3. februara 2020. godine u hotelu Hilton u Beogradu.

Konferenciju organizuje Color Media Communications, pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Tema ovogodišnje konferencije bile su investicije u startap kompanije i saradnja korporacija i startapova. Pored toga, svi prisutni mogli su da čuju nešto više o uspešnim primerima saradnje između korporacija i startap kompanija, kao i o unapređenju poslovnog ambijenta za fondove venčurnog kapitala.

U okviru konferencije održan je i Case study pod nazivom "Saradnja korporacija i startapova – uspešne priče", na kom su učestvovali: Ognjen Radić, suosnivač i vlasnik "FitPass"; Nemanja Divjak, suosnivač "Publitio"; Marja-Liisa Meurice, direktor "EIT Food" i Srećko Šekeljić, šef službe za eksterne komunikacije OTP banke Srbije.

Ognjen Radić, suosnivač i vlasnik "FitPass" objasnio je ovom prilikom da su mentori neophodni, a da je jedna od važnijih stvari da se izbaci ego i shvati da se ne zna ništa.

Nemanja Divjak, suosnivač "Publitio" pokušao je da objasni zašto je izuzetno teško pokrenuti startap, jer novac i klijenti nisu jedine začkoljice.

Marja-Liisa Meurice, direktorka "EIT Food" je pričala o primeru svog startapa i značaj poznavanja načina ishrane.

Srećko Šekeljić, šef službe za eksterne komunikacije OTP banke Srbije ispričao je na koji način je njegov sektor došao do novih korisnika i proširenja.

 

Pogledajte još