Za četvrtak, 16. decembar 2010. godine

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili izveštaju zvaničnika Saveta Evrope Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i u Albaniji.

ALO - Pod naslovom "Tadić će morati pod nož", list piše da je predsednik Srbije Boris Tadić zbog povrede noge neophodan hirurški zahvat.

BLIC - O izveštaju Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i u Albaniji u tekstu "Euleks mora da pokrene istragu protiv Tačija". Predsednika Srbije Borisa "Tadića čeka operacija noge koju je povredio na košarci". O sinu nekadašnjeg zamenika ministra policije Radovana Stojičića "Badže" pod naslovom "Badžin sin uhapšen zbog pljačke vila Zečevića i Bjekovića". Pevačica Svetlana Ražnatović po povratku iz Australije: "Rekla sam da ću se vratiti".

VEČERNJE NOVOSTI - O predstojećim izborima za novi sastav nacionalnog saveta Bošnjaka za list govori ministar za ljudska prava Svetozar Čiplić: "Muftija sigurno gubi!" Predsednik Srbije Boris Tadić najavio "Moram na operaciju Ahilove tetive". Pevačica Svetlana Ražnatović po povratku iz Australije: "Došla sam, zašto bih bežala".

DANAS - O izveštaju Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i u Albaniji u tekstu "Tači za premijera ili za zatvor". O odnosima Srbije i Rusije pod naslovom "Tadić i Medvedev u aprilu potpisuju sporazum". List piše da "Banke jačaju dinar". Pisac Miljenko Jergović komentariše dolazak Roberta Prosinečkog u Crvenu zvezdu: "Niti je u Zagrebu bio ustaša, niti će u Beogradu biti četnik".

KURIR - "Vratila sam se!" - naslov je teksta o povratku pevačice Svetlane Ražnatović iz Australije. "Moram na operaciju", o povredi predsednika Srbije Borisa Tadića.

POLITIKA - O izveštaju Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i u Albaniji u tekstu "EU: Marti da pruži dokaze protiv Tačija". O generalnom štrajku u Grčkoj pod naslovom "Sedmi štrajk Grka". O dokumentima bivše službe državne bezbednosti u tekstu "Sačuvana imena doušnika DB-a".

PREŠ - O izveštaju Dika Martija o trgovini organima na Kosovu i u Albaniji u tekstu "Euleks hapsi Tačija?" O spekulacijama vezanim za mesto premijera pod naslovom "Dinkić predložio da Dačić bude premijer". List piše o tome da je Stanko Subotić postao vlasnik hrvatskog lista "Cane kupio Nacional".

PRAVDA - "Tači otimao ljude i vadio im organe", o izvestaju specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija. "Badžin sin pljačkao vile na Dedinju", o hapšenju sina bivšeg ministra policije Radovana Stojičića.

PRIVREDNI PREGLED - "Za najbolje brendove 24 statuete", o dodeli priznanja "Najbolje iz Srbije 2010". List piše i da je carinska unija Rusije, Belorusije i Kazahstana šansa za srpske firme "Srbija pouzdan ruski partner".

Pogledajte još