Ćiriću PTT, Krištu Aerodrom

U šest javnih preduzeća postavljeni novi rukovodeći ljudi i jedan predsednik Upravnog odbora

Vlada Srbije imenovala je juče Gorana Ćirića za generalnog direktora Javnog preduzeća PTT saobraćaja "Srbija“, a Bojana Krišta za generalnog direktora Javnog preduzeća Aerodrom "Nikola Tesla“, saopšteno je nakon sednice Vlade. Za direktora Državne lutrije Srbije imenovana je Tijana Anđelić, za direktora Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode“ Nikola Marjanović, dok je Nebojša Nedeljković imenovan za direktora Javnog preduzeća "Skijališta Srbije“. Na sednici Vlade Dejan Krnjaić imenovan je za direktora Akreditacionog tela Srbije, a za predsednika Upravnog odbora Javnog preduzeća "Elektromreža Srbije“ Aleksandar Milićević. Vlada Srbije utvrdila je Predlog zakona o socijalnom stanovanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit preduzeća i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana. 

Na sednici je doneta Uredba o utvrđivanju programa razvoja i unapređenja stočarstva za period od 2008. do 2012. godine i Uredba o izmeni i dopuni Uredbe o uslovima i načinu korišćenja sredstava za regresiranje osiguranja životinja, useva i plodova u ovoj godini. Doneta je i Odluka o emisiji državnih zapisa Republike Srbije. 

Vlada je usvojila Informaciju o obeležavanju događaja "Studenica − osam vekova od osnivanja prve bolnice u Srbiji". Ovaj značajan jubilej biće obeležen u decembru. Na sednici je doneto Rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, kojim se odobravaju sredstva u ukupnom iznosu od 30 miliona dinara za obeležavanje jubileja "800 godina manastira Žiča“. Doneto je i Rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, kojim se odobravaju sredstva u ukupnom iznosu od 500.000 dinara za finansiranje Godišnjeg susreta studenata tehnike Evrope. 

Vlada je dala saglasnost na izmene Pravilnika o Listi lekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, a data je saglasnost i na izmene i dopune Pravilnika o sadržaju i obimu prava na zdravstvenu zaštitu iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i o participaciji, navedeno je u saopštenju Vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

("Pregled“)

Pogledajte još