Jovanović: Pritisak uzrok lošeg šuta

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović izrazio je zadovoljstvo zbog pobede nad Prokomom, posebno zato što je njegova ekipa uspela da prevaziđe veliki problem sa šutem.

"Bili smo pod velikim opterećenjem. I zbog toga što želimo da uđemo u TOP 16 fazu Evrolige i zbog toga što u Jadranskoj ligi imamo problema. To se opterećenje najbolje videlo u procentu šuta, pre samog finiša pogodili smo samo jednu trojku", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle pobede od 61:59.

Loš šut i čvrste odbrane uslovili su neizvesnu završnicu u kojoj su crno-beli do pobede stigli kosem Džejmsa Gista u poslednjoj sekundi. Pre toga igrači Partizana ubacili su i nekoliko teških šuteva sa distance, što su, prema rečima Jovanovića, i zaslužili.

"Vrlo je teško bilo. Mogli smo da dobijemo samo uz jaku odbranu, a taj segment igre smo u ovom meču popravili. Znam koliko ova ekipa radi i pod kojim pritiskom, tako da nam se na kraju i vratilo. Zovite to kako god hoćete. Mogu da budu i tri srećne trojke", naveo je trener srpskog prvaka.

Partizan je prošle sezone igrao završni turnir četiri najbolje ekipe Evrolige. U sezoni u kojoj je ekipu napustio dugogodišnji trener Duško Vujošević rezultati nisu imperativ, ali je plasman među 16 najboljih timova Evrolige veoma blizu za crno-bele.

"Ne bi bilo pošteno kada bih rekao da sam zadovoljan sa pet pobeda. Trudićemo se da napravimo još više...Partizan može da pobedi svakog, ako uđemo u neizvesnu završnicu u kojoj odlučuje jedan šut ili skok, ali nikako ne možemo da dobijemo sa 20 razlike", ocenio je Jovanović.

Trener Prokoma Tomaš Pačesas kratko je rekao da su njegovi igrači dali svoj maksimum.

"Dobro smo se borili, ali smo mnogo izgubili u skoku. Meč su posle prelomili koševi Jana Veselog i Dušana Kecmana", istakao je Pačesasa i pohvalio navijače Partizana zbog ambijenta koji stvaraju.

Ekipa laboratorije za akustiku Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu večeras je i izmerila koliko navijači Partizana vole svoj klub.

Najveća buka u duelu sa Prokomom iznosila je 113,8 decibela, a u poslednja tri minuta meča konstantno je bila iznad 110 decibela, što je više nego ona koju stvaraju teški teretni kamioni.

Pogledajte još