Osnovan profesionalni bokserski kamp u Zemunu

0

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) – Direktor promoterske agencije Balkan boksing Miroslav Borovčanin rekao je da je bokserski kamp u Zemunu osnovan sa ciljem da okupi najbolje borce Balkana.

BEOGRAD, 15. decembra 2010. (Beta) – Direktor promoterske agencije Balkan boksing Miroslav Borovčanin rekao je da je bokserski kamp u Zemunu osnovan sa ciljem da okupi najbolje borce Balkana.

“Cilj je da postanemo najkompletniji bokserski centar na Balkanu u kojem će se stvarati novi šampioni i gde će trenirati najbolji profesionalci sa prostora Balkana“, kazao je na konferenciji za novinare Borovčanin koji je kamp osnovao sa vlasnikom hotela Bali Martinom Rovčaninom.

Kamp Bali Balkan boksing će i raditi u okviru tog hotela, a članovi od kojih se najviše očekuje su Nenad Borovčanin i Milan Piperski iz Srbije, Adnan Buharalija iz Bosne i Hercegovine i 17-godišnji Makedonac Veselin Kosocki.

Nenad Borovčanin koji je prema listi Ve-Be-Ce (WBC) verzije među 20 najboljih boraca u kategoriji kruzer, biće promoter bokserske manifestacije na Zlatiboru gde će se 14. januara takmičiti Piperski, Buharalija i Kocoski.

“Cilj nam je da stvorimo boksere koji će moći da stignu i do šampionskog trona na evropskim prvenstvima ili Olimpijskim igrama. Poraz nije opcija, niti neresen rezultat. Verujemo u ove momke, to su sjajni takmičari, ali i izvanredne ličnosti i na njima je da se pokažu u ringu”, istakao je Nenad Borovcanin.

Meč večeri na Zlatiboru boksovaće Piperski, dok se njegov protivnik još traži.

“Trudiću se da se pokažem u dobrom svetlu. Ako nastavimo sa pripremama kao u proteklom periodu, verujem da možemo daleko da doguramo. Moje ambicije su velike. Boriću se da u naredne dve godine uđem medu prvih 15 na svetu i dođem do meča za jednu od titula“, naveo je Piperski, koji će debitovati na profesionalnoj sceni.

“Svaka promena je teška, ali uspeo sam da se adaptiram i mislim da ću se sjajno snaći u profi ringu, baš kao što sam to radio u amaterskom“, optimista je Piperski.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.