Dečiji dan u subotu na "Festivalu ljubavi": Crtanje zastava, "Egg and Spoon Race" i karnevalska povorka

Novi Sad je i ovog februara prestonica ljubavi, jer je u centru grada, na Trgu slobode, u toku četvrti po redu “Festival ljubavi” koji će trajati sve do 23. februara.

Poslednju subotu na festivalu, 22. februara, posvećujemo našim najmlađim posetiocima. Dečiji dan obeležiće raznovrstan program, a on obuhvata dečiju radionicu "Crtanje zastava svih zemalja sveta na pločniku", s početkom u 11 časova, na Trgu slobode. Ovom prilikom, najmlađi posetioci festivala ukrasiće prostor ispred "Flower Wall"-a zastavama svih zemalja sveta i na ovaj način, simbolično, svim stranim turistima poželeti dobrodošlicu u Novi Sad.

Nakon dečije radionice, od 11:30 časova, uslediće jedna od omiljenih dečijih igara na festivalu, “Egg and Spoon Race”, tokom koje će se mališani oprobati u trci noseći jaja u kašikama, a za najspretnije od njih spremili smo i nagrade.

Nakon toga, s početkom u 12 časova održaće se dečija karnevalska povorka, kada će maskirano mališani prošetati Zmaj Jovinom ulicom do spomenika čika Jovi Zmaju ispred Vladičanskog dvora i vratiti se nazad do Trga slobode gde će stručni žiri doneti odluku ko je imao najkreativnije maske i kostime i oni će dobiti vredne nagrade. Sva deca koja budu učestvovala u paradi, dobiće profesionalno fotografisanje is pred "Flower Wall"-a i vožnju fijakerom.

Za sam kraj festivala organizatori su pripremili "Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja", 22. i 23. februara, kada će o svom životu i radu pričati upravo neki od njih, a o onima koji više nisu sa nama govoriće članovi njihovih porodica. Tom prilikom posetioci festivala moći će da degustiraju neke od specijaliteta najpoznatijih novosadskih birtija.

Više o celokupnom programu i svim informacijama u vezi sa festivalom, možete da se informišete na sajtu http://communications.rs/love2020/, na Fejsbuk stranici Festival ljubavi Novi Sad i na Instagram profilu festival_ljubavi.

Kao od prvog dana, ideja festivala ostaje promovisanje i širenje ljubavi. Upravo zato će i ove godine Novi Sad biti prestonica ljubavi!

“Festival ljubavi” organizuju kompanije Udruženja “Subsidium”, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: kompanija Coca-Cola sa brendom Fuzetea, Mars sa brendovima Orbit i Pedigree, Heineken (Zaječarsko pivo), MOL i Bambi.

Pogledajte još