Pisac priprema ubistvo Prleta

BEOGRAD, 16. decembra 2010. (Beta) - Pisac Vule Žurić kaže da bi nastavak njegovog nedavno objavljenog partizanskog krimića "Nedelja pacova", trebao biti roman u kome je žrtva ubistva Prle, junak popularnih televizijskih serija "Otpisani" i "Povratak otpisanih".

"Čini mi se da je Prle zaista onaj koji bi možda i nastradao, ako ne 1944. onda 1948. godine. Mislim da je on tu nekako prvi lik pogodan za surovu međudrugarsku likvidaciju", rekao je Žurić agenciji Beta.

"Nedelja pacova", koju Žurić opisuje kao "prvi partizanski krimić", dešava se u vreme drugog zasedanja AVNOJ-a u novembru 1943. godine u Jajcu, kada biva pronađen mrtav partizan Nikoletina Bursać, čuveni lik iz dela pisca Branka Ćopića.

Po naređenju vođe partizana Josipa Broza-Tita Bursaćevu smrt istražuju saveznički oficir Roberts i njegov prevodilac mali partizanski kurir, crnac Slavko Bošnjak.

"Idući će se roman verovatno dešavati 1944. godine zadnjih dana oktobra u Beogradu i Prle će biti ubijen. Novopečeni agent Slavko Bošnjak će da istražuje Prletovu smrt", najavio je Žurić.

Pogledajte još