PRIMENITE IH: Pet ključnih pravila ukoliko želite češće da vodite ljubav

Ukoliko želite više seksa, odvojite vreme, razgovarajte o svojim novim idejama za spavaću sobu, dobro shvatite šta vas pokreće, a šta koči i naučite razliku između spontane i stimulisane želje.

Stavite seks u raspored aktivnosti

Savet broj jedan seksualnih terapeuta i edukatora za parove koji žele da imaju više seksa jeste svesno odvajanje vremena za seks, a ne prepuštanje slučajnosti. Kao što ni u bioskop s prijateljima ne biste odlazili slučajno, tako je i seks potrebno isplanirati unapred. Nužno je određeno vreme tokom dana izdvojiti za ovo kako bi se seksu pružila prilika.

Dodajte neka pravila

Poput planiranja seksa, ni uvođenje pravila možda ne zvuči seksi, ali može da bude veoma korisno ako pomogne da dođe do seksa.

Umesto da seks ostavljate za kraj vrlo dugog dana, posle završetka svih drugih obaveza i aktivnosti koje mogu da vas izmore, upražnjavajte ga čim se oboje vratite kući. Ili ujutru posle buđenja. Tada ste odmorni, sveži, manje pod stresom i budite se pokraj osobe koju volite. Ne skačite iz kreveta i ne trčite u prodavnicu. Lenčarite, protežite se, mazite se. Nešto će se verovatno dogoditi, piše Gardijan.

Takođe, oboje možete da sastavite "da/ne/možda" listu seksi i simpatičnih stvari koje ste spremni da učinite i onih koje apsolutno ne želite. Kada uporedite liste, moći ćete da vidite koje sve aktivnosti možete zajedno da istražite, a koje još uvek niste radili - to će učiniti da seks postane više od seksa.

Spontanost

Promena mesta može da podstakne želju za eksperimentisanjem i podigne entuzijazam. Isprobajte kuhinju, kauč, tuš, automobil, terasu ili bilo koje drugo mesto koje vam padne na pamet. Ne ustručavajte se ni od igre, seks treba da bude zabavan.

Naučite šta vas pokreće, a šta koči

Opšte je mišljenje da seksualni nagon može da se razlikuje od osobe do osobe ili da može da se menja tokom života. Razumevanje ovih nijansi seksualne želje može da bude vrlo korisno. Dva su osnovna mehanizma koja utiču na seksualnu želju - prvi koji pokreće i drugi koji odvraća. Strategija za više seksa je korišćenje što više stvari koje pokreću, a eliminisanje onih drugih.

Na primer, od partnera možete da tražite da stavi parfem koji volite da osetite ili da s vama gleda erotski film. S druge strane, izbegavajte prisustvo faktora koji utiču negativno na vas, poput nereda u stanu ili dece koja mogu da budu u drugoj prostoriji.

Kontrolišite svoja očekivanja

Ono što doživljavamo kao seksualnu želju, obično je spontana želja. Druga vrsta je stimulisana želja, koju jedna strana neće osetiti ako ne dođe do predigre.

Ljudi misle da su "pokvareni" ako više ne osećaju vatrenu, spontanu želju za svojim partnerom. Međutim, nije svaki seks fantastičan i to ne treba ni očekivati. Ponekad je osrednji, baš kao što nemamo gurmanski obrok svake večeri - ponekad jedemo tost i jaja. Međutim, i prosečan seks je koristan, jer održava našu povezanost s partnerom.

Izvor: Prva.rs/Index.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još