Prosinečki gledao Nadsona, a video Volkova!

Gledao je štopera Nadsona, a video vezistu Vladimira Volkova. U jednoj rečenici staje zaključak trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog posle gledanja meča između Dinama iz Kijeva i Šerifa iz Tiraspolja.

Iako nije stigao da ode u Kijev i da na licu mesta posmatra brazilskog štopera iz Šerifa, zbog gosta iz Španije, ono što je video u direktnom TV prenosu preko satelita nije rešilo nedoumicu.

- Utakmica je bila specifična, Šerif se odlično branio, ali u toj igri gde je nazad postavljen, kako ja kažem autobus, visoki Nadson se odlično snalazio. Tu je bilo gusto sito, pomoć bekova, vezista i on tu nije imao nikakvih problema.

Međutim, Zvezda će igrati potpuno drugačije, napadački, i pitanje je može li Nadson da igra “jedan na jedan”.

To u ovoj utakmici nisam ni mogao da vidim. Tražim specifičnog štopera, poput Adija, pa ćemo videti. Razgovaraću sa Adžićem, sad mogu samo da govorim o onome što sam video - priča otvoreno Prosinečki.

Priznaje da ga je Šerif prilično iznenadio, a prvo ime na utakmici bio je, ipak, Vladimir Volkov, nekadašnji igrač BSK Borče i OFK Beograda.

- Veoma interesantan igrač, zavidnih motoričkih sposobnosti, koji može da igra po celoj levoj strani. Dobro igra “jedan na jedan”, što mene posebno interesuje i danas stižem u Beograd, pa ćemo videti sa upravom da li je dostupan, na koji način i ostalo. Zaintrigirao me jeste, ali to ništa ne treba da znači.

Sportski direktor Ivan Adžić čuo se sa trenerom, ali neće da “trči pred rudu”.

- Pričaću u petak opsežnije sa Robijem o svemu, pa i o toj dvojici. Nećemo gomilati igrače, imamo prioritete i držaćemo se planova - tvrdi Adžić.

Privremeni kondicioni trener iz Španije bio je gost Roberta Prosinečkog minula dva dana.

- Super smo se družili, napravili plan, i on će se u januaru priključiti ekipi i biti sa nama sve do marta. U Beogradu se već traži kondicioni trener koji će nastaviti posao posle njega - još krije ime trenera Prosinečki.


Toro, Ipak stigao u Mineiro

Sapunica oko Franciska Tora završava se, po svemu sudeći, nepovoljno po Crvenu zvezdu, jer se vezista u četvrtak ipak obreo u Mineiru na pregledima, a uprava Atletika je korak do dogovora sa njegovom agencijom oko potpisivanja trogodišnjeg ugovora. Toro bi već u petak trebalo da parafira ugovor za Atleiko.


Borha na pregledima

Kolumbijac Kristijan Martinez Borha u četvrtak je obavio prvi deo lekarskih pregleda u Republičkom zavodu za sport na Košutnjaku. U petak će imati drugi deo pregleda i, po završetku, ukoliko sve bude u redu, potpisaće ugovor sa Crvenom zvezdom o dvogodišnjoj pozajmici iz Kašijasa.

www.novosti.rs

Pogledajte još